srijeda, 29. ožujka 2017.

Ankarski Gobiti

Ankarski gobiti su poznata pita peciva koja se nadijevaju finim mesom i povrćem sa roštilja ,ja sam ih radila za jedan grill-party .Dečki su ih punili raznim kebabima a cure sa purećim šniclama sa roštilja u jednoj finoj marinadi koje sam vam donijela na receptu prije.Peciva su jednostavna u izradi i ne tako zahtjevna , poanta je samo u tome da dobijete fini hrskavi klobuk a podloga ne smije biti puno debela i mora biti kruhasta da upije sve divote koje se cijede iz pečenog mesa,povrća i raznih umaka.

Sastojci:

200ml mlijeka

1 instant kvasac/kesica/

1žličica šećera

120ml vode

1žličica /puna/soli

100g čvrstog/grčkog jogurta

3žlice maslinovog ulja

550-600g glatkog brašna

Priprema:

U dublju zdjelu stavite toplo mlijeko, kvasac i šećer, miješajte rukom da se šećer otopi i kvasac aktivira,pokrijete smjesu i ostavite stajati 5 min.Nakon 5 min dodate ostale sastojke.
Zagrijete vodu pa dodate jogurt ,promiješate ,sve dodate u smjesu sa kvascem ,potom stavite ulje i sol,promiješate.
Postepeno dodate miješajući brašno dok ne dobijete fino tijesto koje se lijepi.Sve prebacimo na radnu plohu pa dobro izradite da tijesto postane glatko.
Stavite tijesto u lagano pobrašnjenu zdjelu pokrijete prozirnom folijom i čistom krpom ,pa ostavite stajati pola sata na toplom mjestu da tijesto udvostruči volumen.

Podijelite tijesto na 12-14 kuglica veličine marelice/fino ih razvaljajte/ .Razvaljate ga na cm debljine i oko deset centimetar promjera ,najbolje vam je uzeti nekakav manji desertni tanjurić tako da vam budu sve iste.
Zagrijete pećnicu na 250C/one se peku na visokim temperaturama u krušnim pećima/Položite sve pite na lim nemojte ih slagati previše na jedan lim na koji ste prije toga stavili papir za pečenje..Pecite na najnižoj vodilici u pećnici.
Pecite ih 5-6 min ,dok se klobuci ne napušu ne dobiju finu boju .Servirati uz meso, umake, povrće,salate, mezze i sl.

Možete ih servirati tople ili hladne .

Comments system

Disqus Shortname