petak, 20. travnja 2018.

Cassata rolat

Svi ste vjerovatno čuli za Sicilijansku cassatu divnu tortu nadjevenu canolli nadjevom od ricotta sira, kandiranog voća i komadića čokolade.Ovo je jedan jednostan rolat divnog i mekanog biskvita nadjeven kremom od ricotte oduševiti će vas jednostavnost izrade i lakoća nadjeva.
Eh, da, uvijek to napomenem pa ću i sada, za ovaj kolač koristiti ricottu odnosno po domaću skutu, zašto, razlog je jednostavan ricotta je svježi sir ali smanjene kiselosti i količine vode, prije nego zamiješate kremu malo je izradite štapnim mikserom to će dati dodatnu kremastos/kremoznost nadjevu.Slatkoću nadjeva isto tako formirate po ukusu, ako želite rustikalniji izgled kreme koristite običan kristalni šećer.Količinu i vrstu kandiranog voća birate sami.Uživajte u ovom običnom, neobičnom rolatu.

Sastojci:

Biskvit:

4 jaja

120g brašna

1žličica pecivnog praška

prstohvat soli

95g šećera

1 vanilija šećer

Nadjev:

400g ricotte

oko 150g šećera u prahu

1 vanilija šećer

na vrh noža mljevenog cimeta

70 g kandirane kore limuna

70g kandirane kore naranče

70g kapljica čokolade

Priprema:

Pripremite kremu :u zdjelu stavite ricottu, izradite je štapnim mikserom da postane krema, dodati šećer , vanilija šećer , izmiješati sve sa kandiranim voćem i ostalim dodacima da postane fina krema.Odložite u frižider do korištenja.Isprobate slatkoću, doradite po ukusu.
Napravite biskvit:zagrijete pećnicu na 175C
U zdjelu za miješanje stavite jaja , minutu miješate jaja da se zapjene pa dodate šećer/obje vrste/nastavite miješati nekih 5 minuta da se sve dobro izradi , jaja zapjene a šećer otopi.U zdjelu sa strane stavite brašno, sol i pecivni prašak, sve stavite u sito pa lagano prosite na jaja, umješate sve lagano žlicom da se spoji, nemojte koristiti mikser i bude nježni jaja ne smiju izgubiti volumen.
Stavite na lim na veličinu 30x30cma koji ste prije toga stavili papir za pečenje.
Pecite biskvit 10min.Biskvit je gotov čim dobije finu boju i stisne se, nemojte ga prepeći.

Gotovi biskvit zarolate i ostavite ohladiti.

Ohlađeni biskvit ravnomjerno premažete kremom, ponovo pažljivo zarolate.Sve ostavite sat/dva da se dobro ohladi u frižideru.Ukrasite po ukusu ili samo prospite šećerom u prahu.

Comments system

Disqus Shortname