utorak, 9. siječnja 2018.

Jogurtice

Divna aromatična peciva koja za tijesto ne koriste nikakvu drugu tekućinu osim jogurta.Mekana a uz dodatak češnjaka i peršina doista posebna.

Sastojci:

300ml  gustog/čvrstog/grčkog jogurta

80ml ulja

1 jaje/L

1,5 žličica šećera

1/2 žličice soli

1/2 kesice kvasca/instant

oko 500g brašna


Ostalo:

50 g maslaca+ mlaz ulja

1 češanj češnjaka

1žličica nasjeckanog peršina

Priprema:

U lončić/možete u u veći lonac ako će tre kasnije tu zamijesiti tijesto/ stavite svu količinu jogurta, dodati, sol,šećer i ulje pa sve skupa staviti na vatru lagano zagrijati da postane mlako.Maknuti sa vatre, dodati jaje i polovicu količine brašna a potomom kvasac, izmiješati.Uz miješanje dodavati ostatak brašna, dok ne tijesto ne postane glatko i ne lijepi, možete ga dodatno istresti na radnu plohu , miješati da se tijesto izradi i postane glatko i podatno.Staviti u zdjelu, pokriti prozirnom folijom ili običnom kuhinjskom kesom.Staviti na toplo mjesto/ja sam stavila u zagrijanu pećnicu  na 50C/ na nakih 30-45 min dok ne naraste.
Nadošlo tijesto podijelite na 16 dijelova.Svaki dio lagano raširite, zarolati pa dodatno izraditi na radnom stolu da se formiraju šiljci na vrhovima.Prebaciti na lim za pečenje.Ponavljate postupak dok ne izradite sva peciva.Pokrite kuhinjskom krpom ostavite još pola sata na toplom mjestu.Otopite maslac sa mlazom ulja dodati sitno nasjeckanog peršina i češnjaka, izmiješati.
Nadošla peciva zarežite uzdužno.Lagano žlicom stavite pripremljen mješavinu češnjaka i peršina, možete lagano dok stavljate žlicom proširiti utor.Peciva premažete  žumanjkom.

Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C/20-tak min.
Servirati toplo ili hladno.

Broj komentara: 17:

  1. Vidim opet ti je pomoravka ukrala recept, samo zamijenila jogurt sa kiselim vrhnjem, pogledaj kad stigneš, sramota od žene :-( Luki

    OdgovoriIzbriši
  2. Ma necu ni gledat, hvala ti na komentaru, ja tu ženu žalim :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Potpuno se slažem sa Luki i ja sam vidjela, pa dobro jeli ta žena ima uopće obraza ili je samo važno koliko će recepata natrpati, pozdrav Muci, Sanja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A ne znam šta bi rekla, hvala ti na komentaru i podršci, pozzz :-)

      Izbriši
  4. Ej, jutros me raspalilo kad sam vidjela da je bezobrazno još i stavila recept na coolinariku, pa to je strašno:-Z

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahha, a jeste lude, ma pustite jadnicu neka stavlja sta je volja, heheheh

      Izbriši
  5. Isprobano i pre pre fino, hvala ti na još jednom divnom recept, hvala ti što ne odustaješ kad te gaze i što nam donosiš divne recepte, Luki

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajmee da me gaze, hahaha, hvala ti na isprobavanju, puno te pozdravljam :-))hehe luda si

      Izbriši
  6. Obozavam ovu vrstu peciva,prelepe su,probam obavezno,ujedno vam zelim i srecan Uskrs.🍀🍀🍀

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala vam puno draga draga Karamela na komentaru, sve najljepše želje i vama, Sretan Vam i blagoslovljen Uskrs 😊😘

      Izbriši
  7. Vrlo zadovoljna sam receptom i tijestom, ma preukusno je bilo, fotka te čeka.

    OdgovoriIzbriši
  8. Kombinacija okusa za deset,hvala puno na receptu,

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno na isprobavanju,baš sam sretna veliki pozdrav letii :-)

      Izbriši
  9. Sve sam pročitala, strašno je kakavih ljudi ima,ovaj mi je recept odličan kao i svi tvoji.

    OdgovoriIzbriši

Comments system

Disqus Shortname