srijeda, 10. siječnja 2018.

Flammkuchen tost

Za ljubitelje flammkuchena, divan i brzi tost koji okusom ne odstupa puno od originala a puno je mnaje truda.Jelo je fino i za doručak i za brzi ručak.Ako ste vegetarijanac umjesto pancete vrhnje malo pospite crvenom dimljenom slatkom paprikom ili dimljenim tofuom.

Sastojci:

8 kom tosta /integralni ili bijeli

8 žlica kiselog vrhnja/ 20%

80g pancete

100g sira ementala

sol,papar

1 srednji poriluk

Priprema:

Prepecite tost u tosteru.Izvadite ga i staviti na lim za pečenje.Zagrijete pećnicu na najjače/grill program/Na svaki komad tosta stavite žlicu vrhnja/premažite/ .Prospite na sitne kockice narezanim porilukom, te sitno nasjeckanom pancetom i sirom.Posolite i poparite.
Pecite nekih 5 min ispod na najvišoj vodilici ispod grila ili dok se sve malo ne zarumeni i sir se rastopi.Servirati uz salatu.Prije serviranja možete posuti svježe nasjeckanih peršinom.

Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname