Da, nije me bilo odavno ali dijelim ja sa vama recepte na Instagramu , vrijedna sam i još uvijek imam volju donositi vam, nove i fine kobinacije, Istina je da sam blog malo zapustila ali nadam se da ću to sada ili barem u skorije vrijeme ispraviti.Jedna vrlo fina kobinacija, prava mirisna jesen na vašem tanjuru.
Sastojci:/4-5osoba
Oko 1kg svinjskog karea bez kosti
3 grančice ružmarina
10-tak listića kadulje
5-6 grančica timijana
sol, papar
100ml bijelog vina
2-3 češnja češnjaka
Umak:
1 l mlijeka
sol,papar
3 češanja češnjaka
1žlica masalaca +mlaz maslinovog ulja
6 listova sitno nasjeckane kadulje
1 žlica nasjeckanog timijana
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žličica gustina
sol,papar
150g oraha
Priprema:
Svinjski kare dobro operite i osušite.Isto napravite i sa začinskim biljem.Na drvenu dasku stavite dosta soli i papra , lagano okrečući meso po podlozi pustite da se meso dobro začini.
Uzmite kuhinjski konac pa ga rebrasto zategnite na meso.Oprano i osušeno začinsko bilje stavite ispod konca.
Kad je meso uhvatilo finu boju sa vih strane dodati vino, kad vino ishlapi, mlijeko.Poklopiti i pustiti da meso kuha 1h.
Nakon sat vremena izvaditi meso, omotati folijom, pustiti da se ohladi toliko da ga možete izrezati.Orahe prepeći na suhoj tavi, paziti da ne zagore, samljeti ih ili istucati batičem za meso.Dodati gustin u mlijeko i orahe /mlijeko se u međuvremenu malo zgrušalo to ne smeta/ sve skupa izraditi štapnim mikkserom, dodati začinsko bilje, dosoliti i popapriti po ukusu.Narezati meso vratiti u umak.Pustiti da se sve reducira i zgusne.
Nema komentara:
Objavi komentar