nedjelja, 19. studenoga 2023.

Jesensko pečenje sa umakom od oraha


 Da, nije me bilo odavno ali dijelim ja sa vama recepte na Instagramu , vrijedna sam i još uvijek imam  volju donositi vam, nove i fine kobinacije, Istina je  da sam blog malo zapustila ali nadam se da ću to sada ili barem u skorije vrijeme ispraviti.Jedna vrlo fina kobinacija, prava mirisna jesen na vašem tanjuru.

Sastojci:/4-5osoba

Oko 1kg svinjskog karea bez kosti

3 grančice ružmarina

10-tak listića kadulje

5-6 grančica timijana

sol, papar

100ml bijelog vina

2-3 češnja češnjaka

Umak:

1 l mlijeka 

sol,papar

3 češanja češnjaka

1žlica masalaca +mlaz maslinovog ulja

6 listova sitno nasjeckane kadulje

1 žlica nasjeckanog timijana

1 žlica nasjeckanog peršina 

1 žličica gustina

sol,papar

150g oraha

Priprema:

Svinjski kare dobro operite i osušite.Isto napravite i sa začinskim biljem.Na drvenu dasku stavite dosta soli i papra , lagano okrečući meso po podlozi pustite da se meso dobro začini.

Uzmite kuhinjski konac pa ga rebrasto zategnite na meso.Oprano i osušeno začinsko bilje stavite ispod konca.



U loncu zagrijete maslac sa maslinovim uljem,  dodati češnjak, pustiti kratko da zamiriše-Staviti meso , prepržiti ga sa svih strana da uhvati koricu, to je zbog umaka ali i zbog odrezaka kasnije.



Kad je meso uhvatilo finu boju sa vih strane dodati vino, kad vino ishlapi, mlijeko.Poklopiti i pustiti da meso kuha 1h.

Nakon sat vremena izvaditi meso, omotati folijom, pustiti da se ohladi toliko da ga možete izrezati.Orahe prepeći na suhoj tavi, paziti da ne zagore, samljeti ih ili istucati batičem za meso.Dodati gustin u mlijeko i orahe /mlijeko se u međuvremenu malo zgrušalo to ne smeta/ sve skupa izraditi štapnim mikkserom, dodati začinsko bilje, dosoliti i popapriti po ukusu.Narezati meso vratiti u umak.Pustiti da se sve reducira i zgusne.



Servirati sa krumpirom.


Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname