srijeda, 11. siječnja 2023.

Bečka fina pita od jabuke

 


Jako fina i sočna pita od jabuke, prhko tijesto , naribani jabuke i krema od vrhnja,iako profesionalno izgleda prejednostavna je u izvedbi.

Sastojci:
Podloga;
250g glatko brašno
prstohvat soli
1/2 žličice cimeta
70g šećera
1 jaje
125g hladni maslaca/na kocke narezan

Prvi sloj;
4-5 jabuka srednje veličine/možete i više neće biti problem
Pola žličice cimeta

Drugi sloj:
50g šećera
100g glatko brašno
1vanilija šećer
250ml vrhnja za kuhanje
1 jaje
150g maslaca

Posip:
50g listića bajama
1 žlica šećera

Priprema:
Zagrijati pećnicu na 180C.Uzeti kalup za tortu 26cm na dno staviti papir za pečenje 

Sve sastojke za podlogu stavite u posudu izradite u glatko tijesto.Tijesto između dva papira razvaljajte na otprilike veličinu 30cm promjera.Stavite u kalup za pečenje, poravnate, podignite rubove 5-7cm.
Naribati jabuke pomiješati sa cimetom.
Staviti jabuke na podlogu.

Drugi sloj;
Otopine maslac lagano ohladite.Pomiješajte brašno, šećer, vanilija šećer,malo cimeta.Dodajte jaje i vrhnje mišajte pjenjačom, postepeno dodajte po par žlica otopljenog maslaca, miješajte dok se ne poveže sa tijestom, nastavite dok ne potrošite svo maslo.
Prelijete smjesu preko jabuka.
Pecite u zagrijanoj pećnici 30min.
Pomiješati sastojke zaposlio, posuti ravnomjerno po kolaču.
Vratiti na 10 min u pećnicu.
Ohladiti , izvaditi iz kalupa.

Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname