četvrtak, 16. ožujka 2017.

Krpice sa grahom

Malo zdrave i brze domaće spize, dakle krpice sa grahom.Recept je inače iz Dobre Hrane morala sam ga isprobati pa ga donosim i vama naravno uz male izmjene.Fina domaća tjestenina daje dodatnu gustoću i čipkasti umak u ovom jelu no vi ako nemate vremena probajte pronaći neku varijaciju svježe ili domaće ministre u dućanu.Grah sam koristila iz konzerve jer bi ovo trebala biti brza varijacija ovog jela .Ovo vrlo jednostavno i fino jelo sam koristila kao prilog ,vi po želji.


Sastojci:/4 osobe


200g domaćih krpica/tjestenine po želji

2 režnja pancete/fine domaće dimljene

3 češanja češnjaka

1 luk

1 žlica nasjeckanog peršina

1žlica maslinovog ulja

1 mala konzerva graha

sol,papar

200ml temeljca/povrtni


Priprema:

Na sitne trakice narežite pancetu .Stavite kuhati krpice u dovoljno ključale  slane vode da se skuhaju otprilike do pola./da laganu smekšaju..Ocijedite grah u situ lagano ga properite.
Zagrijete ulje u tavi pa na njemu prepržite pancetu da bude hrskava.Dodate sitno nasjeckani luk pa nastavite pirjati da se luk zažuti, dobije finu boju i omekšao ,dodate sitno nasjecani češnjak i peršin ,promiješate pa dodate grah.Grah lagano obavijene miješajući masnoćom pa podlijete temeljcem , pustite da sve kratko kuha .Dodate skuhane krpice rupičasto žlicom u tavu ,miješate ,nastavite kuhati da se krpice skuhaju do kraja i sve lagano ugusti/ako želite skroz gusto možete par komada graha izraditi, zgnječiti, vilicom i umiješati u umak/.


Isprobate krpice po želji dodatno posolite i dosta poparite svježe mljevenim paprom.Krpice prije serviranja možete pokapati sa malo maslinovog ulja.

Comments system

Disqus Shortname