ponedjeljak, 29. siječnja 2018.

Slatki karnevalski ravioli

Fini hrskavi jastuci punjeni slatkom kremom od vanilije i pečeni u pećnici milina.Uživajte u ludorijama karnevala i ovim divnim raviolima.Za nadjev možete kuhati kremu od jaja ili napraviti brzu verziju kao ja to ostavljam vama/napisati ću vam obje verzije pa izaberite/

Sastojci:/24 kom/5x5cm

tijesto:


oko 250g brašna

2 jaja

50g maslaca

2 žličice likera od naranče

1/2 limun korica

60g šećera

prstohvat soli

1žličica pecivnog praška

Nadjev:/brzi nadjev:

350ml mlijeka

1 puding vanilija

2 žlice šećera/više manje po ukusu/

korica pola limuna

30g maslaca

Kuhana krema:

3 žumanjak

350ml mlijeka

50g gustina

100g šećera

1 vanilija šećer

korica jednog limuna

Priprema:

Napravite tijesto :otopite maslac.U zdjelu za miješanje stavite jaja šećer, miješate da se poveže /ne mikserom/dodati sol, koricu limuna, liker od naranče i maslac/koji ste malo ohladili/.Postepeno dodati brašno i pecivni prašak da dobijete fino glatko tijesto, dobro ga izraditi na radnom stolu.
Stavit tijesto u prozirnu kesicu i ostaviti stajati pola sata.



Napraviti kremu:
od pudinga:zakuhati polovicu mlijeka sa šećerom, u ostatak mlijeka razmutiti puding dodati ga u uzavrelo mlijeko, miješati na vatri da se zgusne.Maknuti sa vatre pa dodati maslac i koricu limuna, miješati energično dok se maslac ne otopi i spoji sa kremom. Maknete i pustite da se malo ohladi da možete baratati sa kremom.
Kuhana krema:izraditi žumanjke sa šećerom da postanu pjenasti, dodati gustin i pola mlijeka , miješati da se spoji.Zakuhati ostatak mlijeka sa vanilija šećerom, kad prokuhao dodati izrađene žumanjke, smanjiti vatru , kuhati dok se ne zgusne, dodat koricu limuna.Maknete sa strane i pustite da se malo ohladi.

Tijesto podijeli na dva dijela /ako imate ovu malu spravicu za raviole kao ja onda na 4 dijela/.Tijesto razvaljate tanko, stavljate hrpice nadjeva/1 žličicu/ svaku 5 cm, poklopite sa drugim razvaljenim tijestom, lagano prođete prstima da istisnete zrak, kidate male kocke 5x5, ako želite možete i veće.

Zagrijete pećnicu na 180C. Poslažete ravile na lim na koji ste prije toga stavili papri za pečenje.
Pecite nekih15-20min/provjerite dali se lagano zarumenilo.
Pečene raviole dok su tople uronite u šećer u prahu.Ostavite da se ohlade.

Comments system

Disqus Shortname