Divna salata pod uvjetom naravno da volite kiseli kupus.Salata mora stajati u frižideru.Ova salata često se koristi u sendvičima, hot-dogu i sličnim stvarima, doista je jako ukusna i izvrsno paše uz kuhane stvari/kobase, kuhano meso, čak i leberkase/.
Sastojci:/4osobe
250g kiselog kupusa
1 veća mrkva
1 manji luk
2 stapke celera
1 crvena rog paprika/može i iz zimice/manja
Preljev:
3 žlice šećera
na vrh noža ljute paprike
1žličica sjemenki senfa/dijon senf
50ml jabučnog octa
90ml ulja
sol,papar/po želji i ukusu
Priprema:
Narežite papriku na male kocke.Kupus stavite u zdjelu , dodate narezanu papriku, naribanu oguljenu mrkvu, nasjeckani celer, lagano zgnječena zrna senfa/dijon.Izmiješate sve stavite sa strane.
U lončiću na vatri stavite ulje, ocat i šećer, pustite da par minuta kuha da se šećer otopi, Prelijete sve preko kupusa, ostavite stajati , preko noći.Najoptimalnije bi bilo napraviti salatu dva dana prije i ostaviti u frižideru tada e okusi skroz spoje.