utorak, 12. veljače 2019.

Lješnjak kocke sve na toplo

Kako volim kolače za koje ne treba čekati da se ohlade pa dodati drugi sloj kreme pa treći sloj, nego sve ide na toplo a obda u frižider ili još bolje na balkon kad je vani hladno.Nemam vam što reći nego da se uhvatite napraviti kolač za pola sata i uživate uz finu kavicu .

Sastojci:

Biskvit:/lim oko 30x 25 cm

200g glatkog brašna

2 jaja

2 kesice vanilija šećera

100g šećera

prstohvat soli

110ml ulja

110ml mineralne vode

1žličica pecivnog praška

Krema:

2 jaja

600ml mlijeka 3,2%

1 puding od vanilije

1puna žlica brašna

1 vanilija šećer

100g šećera

100g maslaca

Šlag:


200ml vrhnja za šlag

šećera po potrebi

120g prženih lješnjaka

2 žlice nuttele ili namaza po želji
Priprema:

Prepržiti lješnjake na suhoj tavi da malo dobiju boju.Maknete ih sa strane pustite kratko ohladiti.Omotate u krpu pa lagano batićem za meso istucate na sitne komade.Pustite do korištenja.
Napravite biskvit:
Zagrijete pećnicu na 185C,Namažete kalup i propiste ga brašnom ili stavite papir za pečenje.
U zdjelu stavite jaja dodate obje vrste šećera miješate da se zapjeni i jaja se dobro izrade sa šećerom, dodate sol, ulje i mineralnu vodu.Nastavite kratko miješati da se sve spoji, pa dodate brašno pomiješamo sa pecivnim praškom.Prelite sve u kalup.Pecite nekih 20-25 min dok ne dobije finu boju, isprobate čačkalicom.

Za to vrijeme skuhate kremu.U lončić na vatru stavite pola količine mlijeka s obje vrste šećera, u zdjeli sa strane stavite jaja, brašno, mlijeko/ostatak/ izmiješate da nema grudica.Prebacite sve u kipuće mlijeko ,miješate dok se ne zgusne.Maknete sa strane, dodate maslac, miješate maslac u kremu dok se ne otopi.
Na topli biskvit namažete nuttelu u tankom sloju/ili debelom ako tako volite/ prospite sa polovicom zdrobljenih lješnjaka.Prelite cijelu količinu kuhane kreme, zagladite.Ostavite da se ohladi.
Kad se ohladi a to će vam na balkonu biti pola sata.Premažete tučenim slatkim vrhnjem zaslađenim po ukusu.Po vrhu pospete ostatak lješnjaka.






Comments system

Disqus Shortname