Fine pečene šparoge u laganom Cezar umaku, obožavati ti ćete ih iz prve a neće te ugroziti liniju jakim umakom od majoneze .Isprobate ovaj divan recept uz male dodatke sa bloga Closetcooking
Sastojci:
Kruščići:
10 feta kruha/francuz
2 žlice maslinovog ulja
1 češanj češnjaka
Umak Cezar:
2-3žlice grčkog jogurta
sol,papar
1 filet slanog inćuna/1/2žličice srdel paste
1žlica worcestershire umaka
1žličica soka od limuna
1žličica senfa/dijon
1žličica parmezana
500g šparoga
250g gljiva
sol,papar
Pomiješate sve sastojke za cezar umak/inćun stavite na podlogu pa ga izradite oštrim nožem u paštelu, isto tako možete umjesto inćuna koristiti srdel pastu./Prelijete preko gljiva i šparoga.
1 filet slanog inćuna/1/2žličice srdel paste
1žlica worcestershire umaka
1žličica soka od limuna
1žličica senfa/dijon
1žličica parmezana
Ostalo:
500g šparoga
250g gljiva
sol,papar
Priprema;
Operite dobro šparoge ,otkinuti im tvrdi donji dio/glave dobro properite jer tu može biti pijeska/Zagrijete grill tavu na najjače.Nauljite šparoge maslinovim ulje , isto napravite i sa gljivama/ih po pola/.Ispecite gljive i šparoge na tavi /10min uz okretanje/,izvadite ih na tanjur za serviranje,posolite i popaprite .Pustite da se malo ohladi.Pomiješate sve sastojke za cezar umak/inćun stavite na podlogu pa ga izradite oštrim nožem u paštelu, isto tako možete umjesto inćuna koristiti srdel pastu./Prelijete preko gljiva i šparoga.
Kruh klasično talijanski napravite , premažete ga maslinovim uljem malo posolite pa prepržite sa obje strane na grill tavi.Maknete ga sa vatre uzmite oguljeni češanj češnjaka pa premažete po kruhu.
Servirate oko šparoga.Po želji možete staviti malo narezanog parmezana.