četvrtak, 6. travnja 2017.

Šparoge u light cesar umaku

Fine pečene šparoge u laganom Cezar umaku, obožavati ti ćete ih iz prve a neće te ugroziti liniju jakim umakom od majoneze .Isprobate ovaj divan recept uz male dodatke  sa bloga Closetcooking


Sastojci:

Kruščići:


10 feta kruha/francuz

2 žlice maslinovog ulja

1 češanj češnjaka

Umak Cezar:

2-3žlice grčkog jogurta

sol,papar

1 filet slanog inćuna/1/2žličice srdel paste

1žlica worcestershire umaka

1žličica soka od limuna

1žličica senfa/dijon

1žličica parmezana

Ostalo:


500g šparoga

250g gljiva

sol,papar

Priprema;

Operite dobro šparoge ,otkinuti im tvrdi donji dio/glave dobro properite jer tu može biti pijeska/Zagrijete grill tavu na najjače.Nauljite šparoge maslinovim ulje , isto napravite i sa gljivama/ih po pola/.Ispecite gljive i šparoge na tavi /10min uz okretanje/,izvadite ih na tanjur za serviranje,posolite i popaprite .Pustite da se malo ohladi.

Pomiješate sve sastojke za cezar umak/inćun stavite na podlogu pa ga izradite oštrim nožem u paštelu, isto tako možete umjesto inćuna koristiti srdel pastu./Prelijete preko gljiva i šparoga.
Kruh klasično talijanski napravite , premažete ga maslinovim uljem malo posolite pa prepržite sa obje strane na grill tavi.Maknete ga sa vatre uzmite oguljeni češanj češnjaka pa premažete po kruhu.
Servirate oko šparoga.Po želji možete staviti malo narezanog parmezana.




3 komentara:

  1. Kada samputovala u Evropi oduševile su me bele špargle kojih ovde nažalost nema. Ali volim i zelene, volim ih i sirove, jer su baš krckave ane zahtevaju mnogo oko ljuštenja kao bele. Mnogo su dobr eu ovakvomsosu.

    OdgovoriIzbriši
  2. Kod nas ima kupiti i bijelih parogo no meni su draže zelen nekako mi imaju više arome .Umak je odlican puno bolji nego origila cezar sa puno majoneze, nama to nekako ne leži i nevolimo a i nesmijemo jesti masno, pozdrav letiiii..

    OdgovoriIzbriši

Comments system

Disqus Shortname