srijeda, 27. ožujka 2019.

Kardinal kocke


Moram priznati da odavno nisam radila ovaj kolač, a tako je divan i jednostavan, ja  ga radim bez kave u kremi jer onda ima dosta okusa koji mi nekako ne pašu, vi isprobate koji vam više odgovara.U ovaj kolač ide mliječno vrhnje za šlag a vi ako se ipak odlučite za biljno onda vam ne treba šećera.Osim toga ima više vrsta šlaga neke vrste se jako fino izrade u čvrstu smjesu/za ovaj kolač to mora biti/tako da vam ne treba ni želatina, stvar je procjene.Ako pak ne volite želatinu stavite šlagfix.Tko voli u kremu može dodati, kao što sam rekla, malo instant kave/2ravne žličice/

Sastojci:

Beze biskvit:

150g šećera

3 bjelanjak

malo soli

par kapi soka od limuna


Žuti biskvit:

3žumanjka

3 cijela jaja

60g šećera u prahu

60g glatkog brašna

Krema:

500ml vrhnja za šlag/mliječno

1 inastant želatina/opcionalno ili 2x paketići šlagfixa

1žličica aroma vanilije ili 1 kesica šećer vanilije

par žlica šećera u prahu u ovisnosti o slatkom vrhnju

Ostalo:

4-5 žlica marmelade/đema od malina/jagoda ili što volite

Priprema:

U zdjelu stavite bjelanjak lagano ih izradite mikserom, dodate sve ostale sastojke nastavite miksati dok ne dobijete čvrstu glatku smjesu, bijeli dio je gotov.
Žuti dio :u zdjelu stavite jaja/žumanjke i cijela/dodate šećer, miksate dok jaja ne zabijele i zapjene, dodate brašno, nastavite kratko miksati da se sve poveže.
Na lim za pečenje stavite papir za pečenje, premažete ga lagano uljem, u vrećice stavite beze smjesu i žutu smjesu, napravite malo veći otvor na kesici/možete slobodno uzeti kesice za zamrzavanje/istisnete prvo 6 traka beze smjese, pa između njih trake od žute kreme.
Ponavljate postupak dok ne potrošite sve sastojke biskvit vam izgleda kao na gornjoj slici.Pecite biskvit u zagrijanoj pećnici na 160C/20--25 min ili dok biskvit ne dobi finu boju.Izvadite vani ostavite deset minuta ohladiti.

Za to vrijeme izradite šlag u čvrstu smjesu, zasladite ga šećerom po ukusu.
Odvojite biskvit od papira.S donje strane ga premažete đemom.Podijelite biskvit na dva dijela.Donji dio okrenute da đem ostane sa gornje strane premažete ga cijelog količinom učenog slatkog vrhnja ,poklopite gornjim dijelom, lagano pritisnete da se spoji.










2 komentara:

Comments system

Disqus Shortname