Prefine pide, nema meni pomoći kad ih obožavam i naprosto sve pide moram isprobati gotovo kao i sve bureke, turci ih imaju puno vrsta i ponos su njihovih dućana.Pide možete jesti same ili ih servirati sa raznim mezama i salatama.
Sastojci:/4 velike pide
oko670g brašna
200ml mlijeka
200g jogurta
1 žlica kvasca/instant
80ml ulja
2žličice/ravne šećera
1žličica soli
Nadjev:
4 žlice jogurta
oko 200g sira
oko 70g sudžuka ili dimljene suhe kobase po želji
maslac
Priprema:
U zdjelu stavite mlijeko/toplo dodate kvasac i šećer dobro promiješate .Dodate jogurt i ulje pa još jednom dobro promiješate.Žlicom dodate malo po malo brašna i sol miješajući. dodate toliko brašna da se napravi fino tijesto/glatko.Stavite tijesto pobrašnjenu posudu , pokrijete prozirnom folijom i na toplom/to je ljeti sobna temperatura /ostavite stajati 45min-1h dok se tijesto ne udvostruči.
Dio sira naribate na ribežu, dio sira narežite na kockice a dio na trakice ja to napravim tako da pola sira naribam a ostatak režem kod nadjevanja na veličine po potrebi.
Nadošlo tijesto podijelite na četiri dijela .Uzimajte komad po komad ostatak pokrijete krpom.Od prvog dijela odvojite trećinu . Najveći dio raširite u krug, prebacite ga na lim za pečenje.Na krajevima stavite sir , podvrrnite da ušuškate sir u tijesto.U sredinu razmažete jogurt koji možete lagano posoliti a za hrabre se može staviti i ljute paprike/ja ovdje nisam/Prospite sirom.Ostatak tijesta podijelite na tri dijela pa u svaki dio stavite malu kockicu sira.Zarolate u kuglicu.
Posložite okruglice na pidu , dodate narezane kobasice.Ponavljajte postupak dok ne dovršite sav postupak.Dvije pide otprilike stanu na veliki lim od pećnice.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C/nekih 20-25 min ili dok pide ne dobiju finu boju.
Servirati pide uz meze, nareske, sir, masline, razne salate ili same.
Jao jao! Pa ja ne stižem ni da pogledam sve tvoje recepte a već je novi stigao ;) kao i sve pide, i ove su ti odlične, nemam primedbi!
OdgovoriIzbrišiAjme, mila, kad bi ti znala da ja imam jos spremljenih i poslikanih recepata barem dvasetak ako ne i više, ali ne stignem ispisati na blogu, a slika kao u prici, guzva ti je kod mene kuha se dosta a svi bih htjeli i svasta isprobati pa zasto ne i neke nove stvari, hvala ti na komentaru veliki ti pozdrav letiii:-)))
OdgovoriIzbrišiSve mi idu zazubice. Divno izgleda.
OdgovoriIzbriši