Ciparski ručak ,kao početak jedan fini otvoreni burek/pita ,nadjeven feta sirom ,tikvicama.Jako hrskvo jelo koje se jede u ruci ili uz grčki sir ,jogurt i masline kao predjelo.Odličan i topao i hladan,Osim tikvica za ovo jelo možete koristiti i pečene paprike i patlidžane ili kombinaciju istih ,jako je fino koju god kombinaciju izaberete.
7 tankih kora za pite
4 žlice maslinovog ulja/obično po želji
100g feta sira
100g sirnog namaza
1 češanj češnjaka/vrlo sitno nasjeckan
2 manje tikvice/pečene na grill tavi
3 jaja
sol,papar
1žlica maslinovog ulja za nadjev
1/2žličice nasjeckanog bosiljka
1/4 žličice suhe mente
U svaku kockicu stavite otprilike žlicu nadjeva .Pecite u zagrijanoj pećnici na 200C/nekih 30min ili dok pita ne dobije finu boju a nadjev je napuhne .Prije pečenja premažete krajeve pite maslinovim ulje.
Sastojci:
7 tankih kora za pite
4 žlice maslinovog ulja/obično po želji
100g feta sira
100g sirnog namaza
1 češanj češnjaka/vrlo sitno nasjeckan
2 manje tikvice/pečene na grill tavi
3 jaja
sol,papar
1žlica maslinovog ulja za nadjev
1/2žličice nasjeckanog bosiljka
1/4 žličice suhe mente
Priprema:
Pripremite tijesto:Kore za pitu svaku posebno premažete uljem slažite jednu na drugu .Prerežete po pola okomito i uzdužno da dobijete 4 kocke/otprilike.Svaku kocku opet prerežete na pola kao i velike koru da dobijete 4 male kocke .Složite kocke jednu do druge u nauljenu posudu za pečenje,tako da lagano podignete stjenke svake kocke .
Napravite nadjev.Tikvice narežete na fete/posolite ,poparite i lagano nauljite/ pa ih ispečete na grill tavi da malo smekšaju.Ponavljajte postupak dok ne ispečete sve tikvice /isti je postupak i sa patlidžan ima i paprikama,dakle prije ih morate ispeći/.Nasjeckajte tikvice na sitnije .Pomiješate sve sastojke za nadjev ,pazite na slanost jer je feta sir zna biti jako slan.
Ovo moram danas isprobati...
OdgovoriIzbrišiHvala ti mila ,jako je finooo,pozzz
OdgovoriIzbriši