Divna ruska rolada od sitno nasjeckanih pilećih prsa nadjeva palačinkama .Jako fina i lagana rolada jednostavna u pripremi i interesantna izgledom ,možete služiti kao glavno jelo/toplo/uz salatu i umak od pečenja ili narezano na tanko kao narezak /ohlađeno/uz fine hladne salatice.
Sastojci:
700g pilećih prsa sa kožom
Palačinke:
1 jaje
3 ravne žlice brašna
3 žlice mlijeka
sol,papar
Nadjev:
200g gljiva/šampinjon
1 manji luk
1 češanj češnjaka
sol,papar
1žličica maslac
1žličica nasjeckanog peršina
1/2žličice timijana/majčina dušica
Ostalo:
Ulje za pečenje palačinki/opcionalno/
1 žličica maslaca +mlaz ulja za prepeći roladu
1žlica suncokretovog ulja/obično
Priprema:
Pripremite meso:operite i osušite pileća prsa.Ogulite im kožu /pažljivo/kožu ostavite sa strane.Meso odvojite na dasku ,narežite na komade pa onda nastavite rezati oštrim nožem sve dok se meso ne usitni gotovo sitno .Meso posolite ,poparite .Kožu rašite pa po njoj rasporedite meso.
Napravite nadjev: operite i sitno nasjeckajte gljive ,češnjak i luk.Zagrijete žličicu maslaca u tavi pa na njemu izdinstate luk nakon par minuta dodate češnjak nastavite pržiti dok luk ne uvene do kraja ,dodate gljive pustite da se gljive dinstaju dok ne ispuste svu vode,maknete sa strane ,dodate sitno nasjeckan peršin i timijan.Ispasirate sve štapnim mikserom u paštetu .Provjerite slanost po potrebi dodatno posolite i poparite.Odložite da se malo ohladi .
Napravite smjesu za palačinke ona naravno mora biti malo gušća a palačinke malo deblje.Ispecite ih u tavi.Palačinke bogato nadjenete nadjevom,zarolajte ih.Na jedan kraj složite palačinke na meso.
Zarolajte roladu ,stisnite je dobro .Zavežite roladu kuhinjskim koncem.U tavi zagrijete maslac +mlaz ulja pa prepecite roladu sa svake strane da uhvati boju .Odložite je u zdjelu za pečenje ,prelijete masnoćom od pečenja i običnim uljem.Pečemo u zagrijanoj pećnici na 180C/40min.
Ej mila, Danas sam nam pripremila ovu fantastičnu roladu za ručak, u koju sam se zaljubila na prvi pogled ;)). Jakoooo fina i ukusna i mirisna. Čak i MM, koji je veliki skeptik, što se tiče noviteta glede hrane, je pohvalio. Moš mislit ;). Sutra stavljam slike na Coolku. Ljubac mila !
OdgovoriIzbrišiA komentirala si i ovdje ,joj,sad sam tek vidjela ,ajme hvala ti pnuo presretna sam sto je bilo finooo,a najbolje je kad se svima sviđa ,hvala ti do neba ,veliki ti pozz saljemmm !!:-)))))
OdgovoriIzbriši