ponedjeljak, 21. kolovoza 2017.

Španjolski krumpir

Fini aromatični krumpir kao divan prilog.Jos uvijek ostaci Španjolske kuhinje.

Sastojci:/4 osobe

1,250 krumpira

sol,papar

2 rog paprike

2 češanja češnjaka

2 manja luka

1/4 žličice ljute paprike

1/2 žličice kumina

1žličica mljevene paprike

4 žlice maslinovog ulja

1žlica vinskoga octa

1žlica nasjeckanog peršina

Priprema:

Ogulite krumpir narežite ga na kocke.Stavite ga kuhati u slanu vodu dok gotovo ne bude kuhana ada se ne raspada.Ocijedite ga.
Narežite luk na kockice , pritisnite češnjak.U zdjelici sa strane pomiješate sve ostale suhe sastojke/začine sa octom i polovicom nasjekcnaog peršina.
Zagrijete maslinovo ulje u lončiću pa prelijete preko krumpira, dodate začine, opet promiješate.Pecite 20 min u zagrijanoj pećnici na 200C.Nakon toga dodate na kocke narezanu papriku pa nastavite peći još deset minuta ili dok sve ne dobije finu zlatnu boju.
Servirate krumpir sa pečenim/pohanim mesom, salatama isl.


2 komentara:

  1. Mislim da si već primetila da ja volim jela sa krompirom koji je spremljen malo drugačije. A i ovaj tvoj recept je odličan

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala vam puno draga Dubravka, mi doma isto volimo jako krumpir i to doista na sve nacine,puno vas pozdravljam .-)))

    OdgovoriIzbriši

Comments system

Disqus Shortname