Sastojci:/4 osobe
500g pilećih fileta
1žlica brašna
sol, malo više papra
oko 100g ribano grana-padana ili parmezana
mali komadić maslaca
1žlica maslinovog ulja
1žlica svježe nasjeckanog peršina
Priprema:
Fileta operite i osušite posolite ih lagano i dosta po paprite/ja volim i super mi paše sa sirom, vi po želji/Lagano prospite fileta brašnom,otresite višak.
Zagrijete u tavi maslac i ulje pa prepržite fileta da dobiju finu boju i ispeku se.Naribati sir, posuti fileta sirom i malo peršina, okrenuti, pustiti da se sir zapeče, posuti gornju stranu sirom i peršinom, okrenuti d se fileta zapeče sa donje strane.Izvaditi gotove fileta, staviti žlicu dvije vode, pusti a se dignu divote sa tave preliti preko fileta.
Servirati toplo uz rižu sa povrćem.
napravila sam za sutra, malo sam copnula, odusevljena sam okusom i jedva cekam kad dodem sa posla da rucam, lp :)
OdgovoriIzbrišiHvala ti puno, bas sam sretna, ovo je jako jednostavan recept za filete a opet fin, puno pozdrava saljem :-)
IzbrišiKrasno izgleda, ali kako uopće više ne jedemo piletinu i puretinu (ne volimo, puna sulfata, pesticida i sličnoga) ovo samo mogu gledati kao primamljivu fotku.
OdgovoriIzbrišiAjme ne govori mi ništa i ja o tome razmišljam uvijek kupijem KAO domaće ali vjeruj mi se nisam više u ništa sigurna, hvala ti puno na komenatru , pozdrav letiii :-)
Izbriši