nedjelja, 30. lipnja 2019.

Slatko-kisela piletina sa ananasom

Kineski klasik koji naprosto morate probati🙏, slatko- kisela piletina je jednostavna u pripravi i nema nekih velikih problema u izvedbi no problem nastaje kad treba iz balansirati sve okuse da dobijete onu harmoniju koja priliči ovom jelu😛.Uživajte malo u ovom jelu za koji će vam trebati pola sata,za ove vrućine više nego dobrodošao.Servirati naravno uz rižu i salatu/barem je tako kod mene/😘😘

Sastojci:

400g pilećih prsa

1žličica gustina

200ml vode

1 jaje

1 ravna žličica soli

120g brašna

1žličica sezamovog ulja

100ml ulja za prženje


Slatko-kiseli umak:

80g šećera

50ml rižinog octa

1žličica suhog češnjaka/ naribani svježi

100ml kečapa

2-3žlice soja umaka/light/

2žlice vode

1,5 ravne žlice gustina

malo ljute mljevene paprike/po ukusu

Ostalo:

150g ananasa

2 paprike

1 luk

2žlice ulja

mladi luk za dekoraciju

sezam/opcionalno

Priprema:

Narežite piletinu na jednake kockice, posolite je.U zdjelu stavite stavite  vodu, dodate sezamovo ulje i jaje, promiješate zajedno da se spoji.Dodate postepeno brašno i gustin miješate da se napravi smjesa nešto gušća od smjese za palačinke.U smjesu stavite pileće kockice.Miješate da se kockice obavija smjesom .Ostavite sat vremena da se marinira.

U tavu stavite ulje, zagrijete ga, stavljate dio po dio kockica piletine, okreću ih stalno da se prepže sa svih strana i uhvate lijepu zlatnu boju, izvadite ih na toplo mjesto/trebati će vam negdje pet minuta da postanu zlatni i hrskavi/.Izvadite kockice šupljikavom žlicom i nastavite pržiti dok ne potrošite sve sastojke.

U lončiću sa strane skuhate slatko-ljuti umak, dodate u njega sve sastojke osim gustina i vode.Pustite da prokuhaju, sa strane pomiješate gustin i vodu pa dodate u umak kratko kuhate da se sve zgusne, ako vam je pregusto dodate vode ako je pak prerijetko još malo gustina.Maknete sa strane , okus dotjerate sa još malo umaka od soje.

Za grijete tavu sa uljem.Na kockice narežete luk,ananas i papriku .dodamo sve na  zagrijanu tavu dinstamo nekih 4 minute, dodamo piletinu i umak , pustite da sve prokuha.


Servirati uz kuhanu rižu na papri.Prije posluživanja posuti sitno na sjeckanim mladim lukom i po želji sezamom.






2 komentara:

Comments system

Disqus Shortname