Kineski klasik koji naprosto morate probati🙏, slatko- kisela piletina je jednostavna u pripravi i nema nekih velikih problema u izvedbi no problem nastaje kad treba iz balansirati sve okuse da dobijete onu harmoniju koja priliči ovom jelu😛.Uživajte malo u ovom jelu za koji će vam trebati pola sata,za ove vrućine više nego dobrodošao.Servirati naravno uz rižu i salatu/barem je tako kod mene/😘😘
1žličica gustina
200ml vode
1 jaje
1 ravna žličica soli
120g brašna
1žličica sezamovog ulja
100ml ulja za prženje
Sastojci:
400g pilećih prsa1žličica gustina
200ml vode
1 jaje
1 ravna žličica soli
120g brašna
1žličica sezamovog ulja
100ml ulja za prženje
Slatko-kiseli umak:
80g šećera
50ml rižinog octa
1žličica suhog češnjaka/ naribani svježi
100ml kečapa
2-3žlice soja umaka/light/
2žlice vode
1,5 ravne žlice gustina
malo ljute mljevene paprike/po ukusu
Ostalo:
150g ananasa
2 paprike
1 luk
2žlice ulja
mladi luk za dekoraciju
sezam/opcionalno
Priprema:
Narežite piletinu na jednake kockice, posolite je.U zdjelu stavite stavite vodu, dodate sezamovo ulje i jaje, promiješate zajedno da se spoji.Dodate postepeno brašno i gustin miješate da se napravi smjesa nešto gušća od smjese za palačinke.U smjesu stavite pileće kockice.Miješate da se kockice obavija smjesom .Ostavite sat vremena da se marinira.
U tavu stavite ulje, zagrijete ga, stavljate dio po dio kockica piletine, okreću ih stalno da se prepže sa svih strana i uhvate lijepu zlatnu boju, izvadite ih na toplo mjesto/trebati će vam negdje pet minuta da postanu zlatni i hrskavi/.Izvadite kockice šupljikavom žlicom i nastavite pržiti dok ne potrošite sve sastojke.
U lončiću sa strane skuhate slatko-ljuti umak, dodate u njega sve sastojke osim gustina i vode.Pustite da prokuhaju, sa strane pomiješate gustin i vodu pa dodate u umak kratko kuhate da se sve zgusne, ako vam je pregusto dodate vode ako je pak prerijetko još malo gustina.Maknete sa strane , okus dotjerate sa još malo umaka od soje.
Za grijete tavu sa uljem.Na kockice narežete luk,ananas i papriku .dodamo sve na zagrijanu tavu dinstamo nekih 4 minute, dodamo piletinu i umak , pustite da sve prokuha.
Servirati uz kuhanu rižu na papri.Prije posluživanja posuti sitno na sjeckanim mladim lukom i po želji sezamom.
Odličan post, jako mi se dopada tvoj blog :)
OdgovoriIzbrišiHvala vam puno :-))
Izbriši