Klasik sa finim odmakom.Dobro nam došlo litoo!!!❊❉❉❂❂
Sastojci:
7-8 srednjih mladih tikvica
Nadjev:
350g mljevenog mesa/ja sam koristila junetinu a može i piletina
1 srednji krumpir/kuhan/
3 češanja češnjaka
1žlica nasjecknaog peršina
1 žličica nasjeckanog svježeg bosiljka
sol ,papar
3žlice naribano parmezana
1 jaje
1-2 žlice krušnih mrvica/prezla
na vrh noža muškatnog oraščića
1 manja konzerva/450g/nasjeckane rajčice
1/2žličice meda
200ml temeljca po ukusu
malo ljute paprike
sol,papar
1 srednji luk
2-3žlice maslinovog ulja
200g graška
200g graška
Priprema:
Meso sa svim sastojcima dobro promiješate , postepeno dodate toliko mrvica da dobijete finu mesnu smjesu koja se ne raspada.Operite tikvice , prepolovite ih/ako su puno male mogu i cijele/izdubite ih oštrim nožem.
Nadjenete tikvice smjesom od mesa.Odložite.
U dubljoj tavi zagrijete maslinovo ulje pa na njemu prepržite sitno nasjeckani luk.Dodate tikvice kratko prepržite.Podlijete sve temeljce, rajčicom,dodate sve ostale začine osim graška.Pustite sve da zakuha,poklopite, smanjite vatru , pa neka na lagano kuha nekih pola sata.Dodate grašak/ako je grašak smrznuti ako je svježi trebati će vam malo duže pa možete i ranije dodati u umak/ i pustite da još kuha dok grašak ne omekšao , nekih desetak minuta.
Servirati uz pire krumpir, rižu i kruh.
A kod tebe uvek nesto drugacije od svih ostalih recepata! Kakav si ti izvor inspiracije to se opisati ne da!
OdgovoriIzbrišiAjme hvala ti mila, puno mi to znaci, bar me da se malo moj trud prepozna, nadam se da ce nekome moji recepti pomoci, ljubac ti letii i puno ti hvala:-))
OdgovoriIzbriši