Jako fino i jednostavno jelo tuna, dinstano povrće i jaje .Isto ovo možete napraviti i sa mesom ako ste vegetarijanac bez tune i sa dimljenim tofuom, sirom, seitanom , preprženim tikvicama i sl.
Sastojci:/4osobe
Povrće:
1crvena rog paprika
1 manja balancane/patliđan
1 luk/veći
3 češanja češnjaka
1žlica nasjeckanog peršina
1 žuta paprika
4 srednje oguljene rajčice
3 žlice jako dobrog maslinovog ulja
1žličica origana
malo šećera
1žličica origana/manje više po ukusu
Ostalo:
4 tortilje
4 jaja
2 konzerve tune iz vlastitog soka
Priprema:
Zagrijete ulje u woku.Luk narežite na polumjesece.Papriku isto na trakice.Balanacanu prvo izrežete na fete, posolite, odložite.Za to vrijeme na sitno nasjeckajte češnjak. Balancane osušite kuhinjskim paprom, narežite na trake.U tavi /ja to radim u woku/prepržite na malo ulja balancane, dodate luk,češnjak,papriku pa nastavite pirjati dok sve ne omekša, na kraju dodate nasjeckate oguljenu rajčicu, kuhate dok se malo ne reducira i tekućina ne ishlapi.Odložite.
Servirati uz finu salatu po ukusu.
Zamastimo zdjelice koje su dovoljno velike da stane tortilja i da se od nje napravi mala zdjela.Tortilje možete premazati/barem vrhove/razmučenim jajem ili ulje.Nadjevamo tako da stavimo povrće/pravo raspodjelite u zdjele/po želji možete staviti malo parmezana nije problema ako ne stavite/ a potom ocijeđenu tunu koju ste lagano posolili i poparili te začinili dobrim maslinovim uljem.
Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180C/10-15 min, izvadite vani, dodate u svaki jedno jaje/posolite i poparite/, vratiti u pećnicu na 2-3 min, da se jaje lagano zapeče.
Nema komentara:
Objavi komentar