Može li nešto ovakvo, naravno da može, jednostavno vrlo aromatično jelo sa jadranskom ribom/moja je došla sa Visa i to sa parangala, tko se razumije u ribu zna da je i to važno/Zaboravila sam napomenuti da je jelo od filetiranog mola, malo će vam trebati umješnosti kod filetiranja baš zbog njegove lepezaste kosti ali nakon prvog vrlo brzo će te ući u štos.Za ovo jelo izaberite veće komade, baš pravu oboritu ribu.Jelo naravno možete napraviti i od drugih vrsta ribe, čak i cijele.Inače na moru je šteta filetirati ribu i to u receptima sa ribom ne dolazi u obzir ali kad imate posebne goste na ručku nije bilo druge opcije.Jelo je jako fino i sobne temperature, maslinovog ulja naknadno možete dodati koliko volite, i molim bez parmezana.
Prije serviranja posuti sa malo peršina, pokapati maslinovim uljem.
Priprema:
1 kg /mola/4 kom
2žlice sitnog narezanog peršina
6 češanja češnjaka
3 žlice maslinovog ulja
sol,papar
1 žličica sitno nasjeckane svježe kadulje
1/2limun sok
200g mini rajčice
700g krumpira
malo šećera
2 dl bijelog vina
50g maslaca
Priprema:
Filetirate ribu, nemojte guliti kožu. glavu i kosti stavite za finu juhicu.
U lonac stavite kuhati krumpir u kori, neka voda bude dosta slana.Kuhani krumpir ogulite i narežite na kolutove.
U veću tavu stavite maslinovo ulje i par ne oguljenih režanja češnjaka, pustite da se zagrije i lagano počne mirisati.Ribu osušite, posolite, po paprite, po potrebi je narežite na tri prsta široke komade da kod serviranja bude fina za vidjeti.Na strani kože za režite na dva tri mjesta jer se koža u pečenju skupi.Ribu prepecite s obje strane da uhvati lijepu boju, izvadite na toplo mjesto.nemojte pretrpavati tavu da vam se riba umjesto da se ispeče ne ukuha.
Kad ste prepekli sve filete, na tavu stavite, rajčice/možete ih prepoloviti/dodate sitno nasjeckani peršin, kadulju i češnjak, lagano po šećerite.Pustite da se rajčice lagano ukuhanju, dodate narezani krumpir, posolite i poparite.
Podlijete sve sa sokom od pola limuna, bijelim vinom, pustite da sve lagano prokuha i vino se reducira.Dodati ribu, maslac i maslinovo ulje, ako je malo tekućine možete dodati malo ribljeg temeljca ili vode.
Nastavite pirjati , isprobati ako je prekiselo dodati još malo šećera.Po potrebi dodatno
posoliti i popariti.
Volim ovim domaću spizu, bravo za recept!!
OdgovoriIzbrišiHvala ti puno, jednostavno i fino:-)
Izbriši