Talijanska kuhinja
Sastojci:
6-8 komada piletine/batak ,karabatak i sl./
200 -300g starog kruha/ciabatta/
Marinada:
3žlice maslinovo ulja
5 zrna pimenta /svježe mljeven/
1žličica soli
1 velika grančica ružmarina/listići/
4 češnja češnjaka/sitno nasjeckana/
Ostalo:
3 glavice luka
Priprema:
U posudu stavite sve sastojke za marinadu ,dobro promiješate da se sve poveže.Dodate piletinu ,sve promiješate da se piletina prožme marinadom ,pokrijete prozirnom folijom i ostavite stajati 15 min.
Narežete ili natrgate kruh rukama u posudu za pečenje.Na kruh stavite komade piletine ,prelijete sve marinadom.Pečete u zagrijanoj pećnici na 190C/20 min.
Narežete luk na srpaste fetice .Nakon 20min.izvadite piletinu dodate svu količinu luka.Dobro promiješate ,smanjite temeraturu na 180C i vratite u pećnicu na još 25-30min.Po potrebi koji put promiješate dok se peče.
Servirate toplo uz fini kruh i umak
.
Nema komentara:
Objavi komentar