Sastojci:
1 kg piletine/dijelovi po želji
1 glavica luka
1,5žlica octa/svijetli vinski ili jabučni
1 šaka oraha
1,5 žlica maslaca+ mlaz maslinovog ulja
1žliučica kumina
1/2žličice đumbira
1žličica crvene mljeven paprike
1žličica timijana
1žlica nasjeckanog peršina
prstohvat cimeta
2,5 dl-3 dl vode
Priprema:
Operite i osušite dijelove piletine po ukusu.Posolite je i popaprite krupno mljevenim paprom.
U loncu debljeg dna zagijte/otopite maslac sa mlazom ulja pa na njemu prepržite piletinu sa obje strane da dobije finu boje i da se kožica prepeče.Odložite na toplom mjestu dok sve ne prepržite.
U lonac dodate luk ,kratko ga prepržite.U mužaru stavite orahe smrvite ih lagano /nemojte ih mljeti mikserom jer će u tom slučaju izaći ulje iz oraha pa će umak postati suh i mrvičast.Dodate sve ostale začine ,sve izradite lagano avanom pa na kraju dodate ocat ,promjesajte pastelu.
Stavite je u lonac ,vratite piletinu pa podlije vodom ,nastavite na srednjoj vatri kuhati jos pola sata.Dosolite i popaprite po ukusu.
Servirate toplo uz salatu i priloge od povrća i krumpira po želji.
Nema komentara:
Objavi komentar