utorak, 19. travnja 2016.

Calzone "Carbonara"


1 pizza

Tijesto:

200g brašna/glatko

100-150ml tople vode

prstohvat šećera

1žličica kvasca 

sol

2 žlice maslinovo ulja


Nadjev:


1 mali luk

60g ribane mozzarelle

2 žlice kiselog vrhnja

50g dimljene šunke

1žutanjak

1/2žličice origana

1žličica nasjeckanog peršina

sol,papar 

1žlica Maslinovo ulje


Priprema:
U zdjelu stavite vodu dodate prstohvat šećera i kvasac ,promiješate rukom ,ostavite minutu da odstoji.Dodate brašno ,ulje i sol,pa zamijesajte tijesto .Pustite da odstoji posla sata na toplom.

Za to vrijeme napravite nadjev:nasjeckajte luk pa ga prodinstajte na maslinovom ulju da se lagano preprzi.dodate nasjeckan šunkupa nastavite kratko pržiti.Maknite nadjev u zdjelu pa pustite da se kratko ohladi pa  dodate ostale sastojke/mozazrellu,žumanjak,origano ,sol i papar.

Razvaljate tijesto u krug .Na polivinu kruga stavite kiselo vrhnje koje ste lagano posolili i poparili ,dodate poviše nadjev ,rasporedite .Ostatak tijesto narezite .Preklopite dobro stisnite tijesto.

Zagrijete pećnicu na 2220C.Pecite pizzu nekih 15 min.ili dok se fino ne zarumeni i počme micati po protvanu.
Gotovu pizzu premažete maslinovim uljem i prospite na sjeckanim peršinom.

Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname