1 pizza
Tijesto:
200g brašna/glatko
100-150ml tople vode
prstohvat šećera
1žličica kvasca
sol
2 žlice maslinovo ulja
Nadjev:
1 mali luk
60g ribane mozzarelle
2 žlice kiselog vrhnja
50g dimljene šunke
1žutanjak
1/2žličice origana
1žličica nasjeckanog peršina
sol,papar
1žlica Maslinovo ulje
Priprema:
U zdjelu stavite vodu dodate prstohvat šećera i kvasac ,promiješate rukom ,ostavite minutu da odstoji.Dodate brašno ,ulje i sol,pa zamijesajte tijesto .Pustite da odstoji posla sata na toplom.
Za to vrijeme napravite nadjev:nasjeckajte luk pa ga prodinstajte na maslinovom ulju da se lagano preprzi.dodate nasjeckan šunkupa nastavite kratko pržiti.Maknite nadjev u zdjelu pa pustite da se kratko ohladi pa dodate ostale sastojke/mozazrellu,žumanjak,origano ,sol i papar.
Razvaljate tijesto u krug .Na polivinu kruga stavite kiselo vrhnje koje ste lagano posolili i poparili ,dodate poviše nadjev ,rasporedite .Ostatak tijesto narezite .Preklopite dobro stisnite tijesto.
Zagrijete pećnicu na 2220C.Pecite pizzu nekih 15 min.ili dok se fino ne zarumeni i počme micati po protvanu.
Nema komentara:
Objavi komentar