Talijanska kuhinja
4 osobe
Sastojci:
5 velikih tikvica
200g dimljene šunke
Preljev:
1 žličica maslaca + 1 žlica maslinovog ulja
1 puna žlica brašna
300ml mlijeka /manje više po potrebi da dobijete kremasti preljev
50g parmezana
Ostalo:
1žlica maslinovog ulja za protvan
2 žlice mrvica
1 češanj češnjaka
1 žlica nasjeckanog peršina
50g nasjeckane šunke
1 žlica ribanog parmezana
sol,papar
150g naribanog sira
Priprema:
Operite tikvice ,otkinite vrhove ,narezit na jednako duge komade..Stavite u ključavu slanu vodu na 5-7 min samo da malo omekšaju, nesmiju se prekuhati.Izvadite sredinu iz tikvica ,sačuvate je u zdjeli dok ne sve ne dovršite.
Ocijedite višak vode iz sjemenki koje ste izvadili iz tikvica ,možete lagano i pritisnuti vilicom da se sve iscijedi ,maknite to.U ostatak dodate češnjak /sitno nasjeckan/ zajedno sa peršinom ,nasjeckanom šunkom i parmezanom,posolite i popaprite po ukusu.Stavite nadjev u kesicu za zamrzavanje/otkinete vrh da možete lakše nadjenuti tikvice.
Zamotate svaki komad tikvice u nadjevenu šunku ,posložite ih u lagano nauljeni protvan za pečenje.Ostatak nadjeva slobodno stavite okolo tikvica.Prelijete sve pripremljenim preljevom pa prospite naribanim sirom.Poklopite alu-folijom
Zagrijete pećnicu na 180C ,pecite tikvice poklopljene 10 min.,maknite foliju pa nastavite peći još 10min,da se sve lijepo zapeče i dobije zlatnu boju.
Nema komentara:
Objavi komentar