Fina salata sa pečenim bukovačama i češnjakom.Prizivam proljeće sa finim stvarima sa roštilja.
Sastojci:
500g svježih bukovača
5 češanj češnjaka
5žlica maslinovog ulja
5žlica maslinovog ulja
1žličica timijana
1/2žličice origana
sol,svježe mljeveni papir
5 žlica aceta balsamica
4-5 listova svježeg peršina
Priprema:
Bukovače operite i osušite ,otkinite im zadebljani dio /možete ga korisiti za temeljac/,
Stavite u tavu dvije žlice maslinovog ulja zagrijete dodate bukovače i na listiće narezani češnjak .Pirjate /pecite bukovače dok malo ne smekšaju i dobiju finu boju .
Maknute ih sa vatre a na vatru stavite aceto balsamico pustite da kratko kuha da se malo reducira dodate maslinovo ulje ,timijan,origano ,sol,papar ,izmiješate sve skupa /isprobate trebalo bi biti malo slanije/.
Nema komentara:
Objavi komentar