Sastojci:/4 osobe
6 komada kotleta/većih 4 komada400g gljiva/smeđi šampinjoni
200ml bijelog vina
1/2žlice gustina
1žlica senfa/dijon
3žlice/pune/gustog,čvrstog grčkog jogurta
sol,papar
2žlice maslaca + mlaz ulja
Priprema:
Operite i osušite kotlete .Lagano ih potucite batićem za meso ,posolite i popaprite.Zagrijete maslac sa mlazom ulja u tavi /pazite da je dublja jer kasnije će se sve krčati u toj tavi/Prepžite meso sa jedne i druge strane .Izvadite ga na toplo mjesto dok sve ne dovršite.Nasjeckajte gljive pa ih fino prepržite na ulju od pečenja mesa,pokapajte ih odmah sa sokom od pola limuna.
Dodate potom senf,promiješate.U zdjelici sa strane pomiješate bijelo vino i gustin,podlijete gljive ,drvenom žlicom po stružete po dnu tave da se dignu sve divote sa dna to će povećati ukus umaka.
Posolite i popaprite umak pa dodate jogurt/dodate onoliko koliko želite ili dok ne vidite da je umak po vašem guštu/vratite kotlete ,pustite da se sve fino krčka par minuta ili dok ne dobijete finu emulziju i kotleti lagano smekšaju.
Isprobate umak po potrebi dodate malo šećera.
Servirate toplo uz kuhano povrće ,kuhani krumpir,pire krumpir ili samo sa kruhom .
iiii evo meni danasnjeg rucka :)Suupeer ,pravim danas ovo,mmmm svi sastojci po mom gustu..milina,bas ceprkam po tvojim receptima svaki put kad ne znam sta cu,uvek nesto nadjem !Obozavam te <3
OdgovoriIzbrišiEvo je zlatica ,ma prefino je mila ,hvala ti na kometaru ,znas da se kod mene dosta kuha pa stvarno preko tjedna treba biti brzo i jednostavno ,puno te pozzz
OdgovoriIzbrišiOdlično , lepi začini i kremast sos a u njemu omiljeni šampinjoni
OdgovoriIzbrišiHvala puno draga Dubravka ,umak je doista fini a ja volim sve sa sampinjonima,nasa poznanaica se bavi uzgojem tako da mi se dogodilo malo vise paketa doma ,pa se mora iskorisiti ,velimki pozz saljem:-))))
OdgovoriIzbriši