Jedno jelo od ribe, na tragu francuskog mediterana, divno začinjena riba.Možete ovo jelo raditi i sa cijelom ribom u tom slučaju je zarežite na par mjesta da se fino mogu začini upiti, meni je puno draže sa filetima i puno brže u pripremi.
750g fileta ribe/tipa svježi bakalar
po 1/3 žličice mažurana, origana, timijana i sitno nasjeckanog ružmarina
sol,papar
2 limuna
60g maslaca
3 poriluka
3 žlice maslinovo ulja
1žlica sitno nasjeckanog peršina
Operite poriluk od zemlje narežite ga.Na dno pekača stavite papir za pečenje , stavite poriluk dodate dvije žlice maslinovo ulja, posolite ga i po paprite, lagano promiješati.Na poriluk staviti mariniranu ribu i narezani limun, drugi limu iscijedite sok.
Rastopite maslac sa žlicom maslinovo ulja, pola maslac prelite po ribi.
Stavite ribu peći u zagrijanu pećnicu na 200C nekih 15-20min naravno ovisi koliko su debeli fileti.
U ostatak otopljenog maslac stavite pola soka od limuna, stavite na laganu vatru da kuha par minuta.Prelite pečenu ribu .
Sastojci:
750g fileta ribe/tipa svježi bakalar
po 1/3 žličice mažurana, origana, timijana i sitno nasjeckanog ružmarina
sol,papar
2 limuna
60g maslaca
3 poriluka
3 žlice maslinovo ulja
1žlica sitno nasjeckanog peršina
Priprema:
Pomiješate mažuran, origano, ružmarin i timijan u jednoj zdjelici.Operite ribu, dobro je osušite kuhinjskim papirom,lagano je nauljite maslinovim uljem, posolite, poparite .Odložite dok dovršite ostalo da se riba lagano marinira/1h/.Ribu možete sada narezati na porcije ako su vam odresci preveliki.
Operite poriluk od zemlje narežite ga.Na dno pekača stavite papir za pečenje , stavite poriluk dodate dvije žlice maslinovo ulja, posolite ga i po paprite, lagano promiješati.Na poriluk staviti mariniranu ribu i narezani limun, drugi limu iscijedite sok.
Rastopite maslac sa žlicom maslinovo ulja, pola maslac prelite po ribi.
Stavite ribu peći u zagrijanu pećnicu na 200C nekih 15-20min naravno ovisi koliko su debeli fileti.
U ostatak otopljenog maslac stavite pola soka od limuna, stavite na laganu vatru da kuha par minuta.Prelite pečenu ribu .
Servirati toplo uz preprženi kruh, posuti sitno na sjeckanim peršinom.
Predivno :-)
OdgovoriIzbrišiHv ala ti mila !
Izbriši