Nemam puno pisati o ovim kruščićima, divni su, sad već neko vrijeme stalno radim, nema miješanja nema pepancija, izgledaju dosta rustikalno i domaće ali to se i traži.Samo da napomenem oni se peku na visokoj temepraturu pa vam savjetujem da vrijeme pečenja prilagodite svojoj pećnici, ostale stvari napravite po upustvu.
Sastojci.
100g pirovog brašna
350g 00 brašna/glatko bijelo
prstohvat šećera
1žličica soli
300ml mlake vode
Priprema:
U zdjelu stavite mlaku vodu sa kvascem, ostavite stajati 10minuta.
Dodati pomješano brašno sa solju, cijelu količinu.Izmiješajte drvenom žlicom dok se ne poveže.
U lonac stavite vruću vodu, na to stavite zdjelu sa tijestom, pokrijete prozirom folijom da ne ulazi zrak.Ostavite stajati 1 h/meni je trebalo i manje jer je vani jako toplo.Tijesto će se uduplati, postati dosta mekano i ljepljivo.Upalite pečnicu na 200C, u isto vrijeme stavite u pečnicu lončić sa dva decilitra vode, da se sve grije.
Uzmite metalnu žlicu/ja samo koristila veliku /premažete uljem, vadite kruščiće.Žlicu nakon svakog drugog kruščića opet namastite.Vi naravno možeze koristiti i manju žlicu pa će te dobiti puno malih kruščića.
Kruščiće možete formirati u krug ili ostaviti ovako kako padnu.Stavite ih peči u zagrijanu pečnicu 10min, potom ih poprskajte hladnom vodom, vratite ih još 10minuta u pečnicu /ja sam izvadila nakon 8min /
Pustite da se pokriveni ohlade.
Jako , jako fini, hvala ti za recept!
OdgovoriIzbriši