4 osobe
Sastojci:
500g mljevenog mesa /junetina i piletina ili janjetina
1 luk
3 češnja češnjaka
1žlic svježe nasjeckane mente /2 žličice suhe mente
1žličica kurkume
3/4 žličice soli
3/4 žličice papra
1 žličica maslinovog ulja
Juha:
2 l pilećeg temeljca
1 mali luk
3 češnja češnjaka
1 žlica maslinovog ulja
1žličica kurkume
3 šake nasjeckane svježe blitve ili špinata
1/2žlice svježeg korijandera/peršin
2-3 mlada luka
1 limeta/limun
sol,papar
Priprema:
Pripremite meso.u posudu stavite meso.Na zagrijanom ulju u tavi izdinstajte luk i češnjak da se sve zapeče i uvene .Dodate kurkumu izmiješate pa sve stavite u meso ,dodate ostale začine .Izradite sve štapnim mikserom dok se meso i začine ne budu samljevenu fino.Odložite u frižider na pola sata da se začini povežu.
Napravite temeljac:Na ulju izdinstajte nasjeckani luk i češnjak .Dodate papar i kurkumu pa nastavite dinstati jos dvije minute.Podlijte sve sa temeljcom pustite da kuha deset minuta.
Operite blitvu narežite je isto napravite sa mladim lukom i korijandrom.
Od kuglica napravite okruglice vlažnim rukama/trebalo bi ispasti 25 kom.
Dodate okruglice u temeljac ,nastavite kuhati još desetak minuta pa dodate nasjeckani špinat pa nastavite kuhati još deset minuta pa dodate korijandor i mladi luk pa nastavite kuhati jos tri minute.
Pokapate sokom od limete ,formirate okus po sebi dodavajuci postepeno ,po ukusu dodate sol i papar.
Servirate sa kruhom,pide i sl.Recept iz Arapske kuharice.
Nema komentara:
Objavi komentar