4 osobe
Sastojci:
500g piletine/fileti
200ml mlijeka
6 malih mladih krumpira
1 luk
2 rajčice
3 češnja češnjaka
150g sira/topljivog
Preljev:
2 jaja
3žlice kiselog vrhnja
100ml mlijeka
Ulje za premazivanje.
Priprema:
Narežite piletinu na kockice prelite je mlijekom i ostavite stajati 1h u frižideru.
Ogulite i narežite krumpir na fetice .Narežite luk/tanko.Narežite rajčice na fete .Napravite male kofice od folije /6 kom./manje više ovisi o vama/ako ne želite možete sve raditi u velikom protvanu ali ovako bude baš fora.Folije premažete sa uljem neka bude dobro premazano.U zdjelicu promiješate jaja,mlijeko i kiselo vrhnje sol i papar.
Slažite :na dno stavite krumpir ,lagano ga posolite i popaprite ,stavite narezani luk ,stavite piletinu /koju ste ocijedili od mlijeka i lagano posolili i poparili ,.Na piletinu složite rajčice pospete ih sa sitno nasjeckanim češnjakom ,prelite sve sa preljevom koji ste pripremili .Poklopite folijom.
Pecite 20-30 min/180C odvojite poklopac pa nastavite peci jos d10 min.dok se sve fino ne zapeče i dobije boju.
Uživajte uz salatu.
Nema komentara:
Objavi komentar