četvrtak, 14. lipnja 2018.

AKŞAM BÖREĞİ/Svečani burek

Prefini burek , koji vas neće ostaviti ravnodušnim, hrskav i kad se ohladi.Divota, burek je rađen od kupovnih kora i jako je jednostavan u pripremi .

Sastojci:/za veliki lim 

20 gotovih kora

Premaz:

70ml ulja

70ml mlijeka

1 jaje


Nadjev:

200g feta sira

300g svježeg sira

sol

Premaz:

250ml mineralne vode

1žlica maslaca

1 žumanjak

2 žlice sezama

Priprema:

U zdjelici izradite sastojke za premaz da se povežu, lagano ih posolite.Odložite.U drugu zdjelu staviti obje vrste sira izradite vilicom da se povežu, po potrebi posolite, možete staviti i malo nasjeckanog peršina ja ovom turom nisam.
Izvadite kore ., uzimati jednu po jednu ,prvu koru premazati premazom, na nju staviti drugu koru , isto premazati.Na uži kraj kora staviti nadjev, zarolati.Staviti u lim na koji ste stavili papir za pečenje,.Ponavljati postupak dok ne potrošite sve kore i nadjev.
Gotov burek preliti mineralnom vodom, ostaviti pokriveno stajati pola sata, zarezati burek ukoso kao na slici.Premazati ga otopljenim maslacem  a potom razmućenim žumanjkom, posuti sezamom.

Peći u zagrijanoj pećnici 180C nekih 30-35 min ili ne dobije finu zlatnu boju.

Servirati toplo ili hladno.

Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname