Sastojci:
350g schupfnudli / njoke100g tanko narezane pancete
250g gljiva/šampinjoni
1 srednji luk
200g fažoleta
sol,papar
1žličica listića timijana
1žlica maslaca + mlaz ulja
par listova svježeg bosiljka
Priprema:
U lonac stavite slanu vodu da se zagrije .Očistite i operite fažolete narežite ih na komade.Nasjeckate luk i šampinjone.
U ključavoj slanoj vodi skuhate 10-min fažolete, izvadite ih vani i stavite odmah u hladnu vodu da sačuvate boje i da se prestanu kuhati.Odložite sa strane dok ne dovršite ostalo.
Tavu stavite maslac i pancetu/ako koristite/pustite da zazlati pa dodate nudle, pržite ih miješajući dok me postanu zlatne boje.Dodati luk i šampinjon, nastavite pržiti dok luk ne uvene i šampinjon ne ispuste tekućinu.Posolite i poparite po ukusu.Na kraju dodate fažolete pržite kratko da se zagriju.
Servirati toplo posuto svježim listovima bosiljka.
Nema komentara:
Objavi komentar