Sastojci:
/4 osobe/6ražnjića
1 manja tikvica
250g mladog krumpira
200g malih cherry rajčica
6 kom mladog luka
Marinada:
5žlica maslinovog ulja
1 žličica suhog timijana
1žličica majorana
2 češnja češnjaka
sol,papar
Priprema:
Napravite marinadu tako da pomiješate sve sastojke ,posolite i popaprite po ukusu /možete dodati i malo ljute papričice/pustite da sve odstoji da se povežu okusu.
Krumpir operite stavite ga kuhati u slanu hladnu vodu neka kuha 20min.Ocijedite ,ogulite ,narežite na kriške .
Operite mladi luk,rajčice.
Narežite tikvicu na trakice /nožem za čišćenje krumpira/blanširajte ih kratko u ključavoj vodi ,gotovo ih možete umočiti i izvaditi ,zarolajte ih.
Nabodete na ražnjić naizmjenično povrće u količinama po ukusu i želji -Mariniraj te/prelijete marinadom .
Pecite na zagrijanom roštilju ili grill-tavi 20 min sa svake strane ili dok krumpir ne uhvati lijepu boju .
Servirajte uz salatu kao glavno jelo ili kao prilog uz meso.
Nema komentara:
Objavi komentar