U ovaj divan složenac ide svo povrće koje je sad u stađunu ili ono koje je sad fino, svježe i ljetno.Patlidžani, tikvice, rajčica, paprika i malo piletine, odličan ručak uz malo truda.Recept je bezglutena.
Sastojci:
1 patlidžan
1 tikvica/dvije manje kod mene velike nisam imala
sol
1-2žlice maslinovog ulja
100g topljivog sira
2-3 rajčice šljivarice
Piletina:
400g piletine/fileti
3 žlice jogurta/čvrsti/grčki
sol,papar
na vrh noža ljute paprike
1/2žličice curriya
1 manja paprika/boja po želji
1žličica ili mlaz maslinovoga ulja
1žličica ili mlaz maslinovoga ulja
3 jaja
Priprema:
Operite i narežite tikvice i patlidžane na fete/ne trebate guliti koru/Posložite ih u jednom sloju na keramički pekač, premažete maslinovim uljem lagano posolite i popaprite.
Zagrijete pećnicu na 180C
U zdjelu stavite nasjekcanu piletinu na kocke/manje mogu biti ali neće smetati i ako vam ostane malo krupnije/, dodate na kockice nasjeckanu paprike, sol, jogurt, maslinov ulje, jaja , curry prah pa sve dobro izmiješate.Stavljajte otprilike po žlicu nadjeva na svaki komad tikvice i patlidžana, dok ne potrošite sav nadjev.
Na vrh složite nasjeckane rajčice.Stavite peći nekih 30-40min, vidjeti će te po boji.Izvadite vani pa prospite ribanim sirom.Nastavite peći još desetak minuta.
Izvadite složenac , pustite da se lagano ohladi a potom narežite na kocke po želji.Servirati sa naribanimmladim kupusom/sada je najbolji za salatu/.
Jako volim ovakve stavri i zaista leti su kod mene često u jelovniku
OdgovoriIzbrišihvala puno draga Dubravka :-)
Izbriši