Kraljica svih salata, zelena hrskava salata prelivena divnim i bogatim dresingom nikoga neće ostaviti ravnodušnim.Postoji puno pod verzija ove salate najpoznatija je vjerojatno Cesar-Kleopatra, ovoj finoj salati se dodaju pečeni ili kuhani komadi pilećeg bijelog mesa, izbor je naravno vaš u ovisnosti dali će te ovu salatu koristiti kao prilog, predjelo ili lagani ručak ili večeru.
Sastojci:/4osobe
2 glavice salate/mini/srčika
2 fete dimljene pancete
2žlice maslinovog ulja
2 fete kruha/bez kore
sol
Umak/preljev:
1 češanj češnjaka
3žlice majoneze
1žlica mlijeka
sol,papar
2slana fileta inćuna
2žlice soka od limuna
1žličica worcester umaka
1žličica dijon senfa
Ostalo:
4 žlice naribanog parmezana
oko 400g kuhanih pilećih prsa/opcionalno
Priprema:
Narežite pancetu na trakice.U tavi zagrijete žlicu maslinovog ulja pa hrskavo prepecite pancetu.Izvadite je vani ocijedite na papiru za pečenje, neka se ohladi.
Kruhu prvo skinete koru, narežete na jednake kocke/manje/.Prepecite na žlici ulja, kruh samo malo posolite, pržite da postane hrskav, često okrečite.Ocijedite na kuhinjskom papiru i ohladite.
Narežete salatu na četiri dijela, možete naravno koristiti salatu i veću samo joj odvojite listove i na režite po želji, ja jako volim fino posložene salate.Salatu operite i osušite.Posložite na tanjur za serviranje.
Napravite umak:sve izradite štapnim mikserom u finu emulziju, doradite okus sokom od limuna, solju i paprom, ako vam je pre gust umak dodati još malo mlijeka.
Posoliti salatu.Preliti umakom, staviti pancetu i kruh pa bogato posuti parmezanom.
Servirati po želji sa kuhanim pilećim prsima ili samo neka bude ohlađena.
Obožavam!
OdgovoriIzbrišiNjamiii i ja isto je volim i sa i bez piletina, pozdrav letiiiii :-)))
IzbrišiOsim što prefino kuhate,prelijepo i aranžirate. Svaka čast ! A fotke su Vam također savršenstvo. Veliki pozdrav.
OdgovoriIzbrišiHvala ti puno na divnim riječima, puno te pozdravljam :-))
Izbriši