Davno objavljen recept na mojim stranicama na coolinarici . s obzirom da pokušavam sve recepte uskoro prebaciti ovdje naravno prioritet dajem inim receptima koji doista volim i često radim ./Link/
Sastojci: 4 osobe
550g glatkog brašna
50g maslaca +mlaz ulja
200ml mlijeka 3,2%
65 ml mlijeka
1žličica šećera/smeđeg
1žličica soli
1žlica kvasca/instan
200ml mlijeka 3,2%
65 ml mlijeka
1žličica šećera/smeđeg
1žličica soli
1žlica kvasca/instan
Premaz:
70-80g maslaca + mlaz ulja
sezam /mak opcionalno
1 jaje
Priprema:
.Zamijesite tijesto:
Napomena: Ja ga uvijek radim za specijalne prilike zamijesim ga
navečer/ostavim u kesici za zamrzavanje preko noći u frižideru ,naravno vi po želji.
U
lončiću na laganoj vatri stavite maslac sa mlazom ulja da se otopi .Kad je otopljenog
dodate mlijeko i vodu.Pustite da se sve lagano zgrije. U većoj posudi za mijesanje
dodaste brašno,sol ,šećer i kvasac.Promiješate da se poveze. Ulite smjesu od mlijeka
.Zamijesite tijesto miješajući dok se sve ne poveze i postane mekano i ne ljepljivo..
Poklopite krpom i ostavite na toplom stajati do 1h ili napravite ka ja u napomeni.
Otopite maslac.
Nadošlo tijesto razvaljate na pravokutnik pa ga premažite
maslacem.Po želji i u nekim verzijama sada možete tijesto posuti nemljevenim makom
ili sezamom.Preklopite jednu i drugu stranu do sredine.Premažete maslacem.Preklopite
tijesto pa stavite 15 min.u frižider da se maslac stisne.
Izvadite tijesto opet ga
razvaljajte na pravokutnik pa ponovo premazite maslacem i preklopite kao i prvi put/.Nešto
slično je kao kad se radi lisnato tijesto/.Zarolate tijesto.Stavite ga na papir za pečenje
na protvan na kojem ćete ga peći.
2. Razmutite žumanjak s malo vode . Narezite bagete oštrim nožem svako deset
centimetar .Premazite okolo sa žumanjče i prospite sezamom. Pustite da tijesto
odstoji pola sata /ja to napravim u zagrijanoj pećnici na 50C.
3. Bagutte pecite u zagrijanoj pećnici na 180C/35min.
4. Meni je najdraži topao ali ipak treba pustiti da se ohladi.
Recept je sa stranice de Mina pa tu možete pogledati cijeli postupak motanja.
Nema komentara:
Objavi komentar