Sastojci:
6 listova za jufke/kore za pite
200g tikvica
100g ribanog sira/gauda i sl.
150g feta sira/slanog sira
sol,papar
1žlica maslinovog ulja
1/2žličice timijana/majčina dušica
Preljev:
2 jaja
200ml mlijeka
100ml jogurta
100ml maslinovog ulja
sol,papar
Ostalo:
Malo ulja za pekač
Crni sezam po želji
Priprema:
Naribate tikvice pa ih stavite u zdjelu .Naribate sir i izmrvite fetu sve pomiješate sa tikvicama ,posolite i poparite po ukusu i potrebi/sve malo isprobate/.Odložite!
Raširite jufku pa na jednom kraju stavite nadjev fino ga rasporedite /moj vam je savjet da nadjev odmah razdijelite na šest dijelova da svaka kora dobije istu količinu nadjeva/.
Zarolate jufku u valjak potom u ružicu .Nauljite keramički pekač /lagano /pa složite rolice dok ne potrošite sve .Lagano rolice pritisnite izvana samo da se malo spuste.
Pripremite preljev da sve sastojke zajedno dobro izradite metlicom posolite i poparite naravno po ukusu.Prelijete preljev preko rolica.Stavite sve u frižider na sat vremena.
Zagrijete pećnicu na 200C ,pecite burek na najnižoj vodilici nekih 30min ili dok ne dobije finu boju ,prije pečenja možete ga lagano posuti crnim sezamom nije pravilo.
Pečeni burek ostavite da se lagano ohladi,vadite na tanjure ružice i servirate ih sa dosta jogurta.
ve više mi sviđa turska kuhinja pozz
OdgovoriIzbrišiBilo bi mi drago da zavolite ovu divnu kuhinju ,sve preporuke...
OdgovoriIzbriši