Vrlo jednostavna i popularna japanska juha od luka i gljiva .Isprobajte kad treba nešto brzo i fino.
Sastojci:
2 luka
2 češanja češnjaka
100g celera
1,2l povrtnog temeljca/može i vode
2 mrkve
200g šampinjon
2-3komada mladi luk
sol,papar
malo soja umaka/1žlica
ljuti chilli umak/opcionalno
Priprema:
Nasjeckajte luk na tanke polumjesece .U dublji lonac za juhu stavite malo ulja da se zagrije pa na njemu izdinstate luk da malo omeša.Mrkvu,celer narežete na rezanca ,na sitno nasjeckajte češnjak.Dodate u lonac mrkvu ,celer i češnjak pustite da se vrlo kratko prodinsta pa podlijete temeljcem.Neka sve kuha 30min.Pred kraj dodate narezane gljive ,mladi luk i soja umak .
Servirate toplo.
Po želji možete dodati i malo ljutoga umaka.
Nema komentara:
Objavi komentar