Sastojci:
2-3 male mlade tikvice
10-tak crnih maslina
1 zreli avokado
2 srednje rajčice
2 srednje rajčice
1mala konzerva slanutka
sok od limuna
1 mala konzerva kukuruza/1 klip kuhanog/
100g smrvljene fete ili sira iz salamure po želji
1/2 crvenog luka/sad je mladi i najslađi/
3 žlice soka od limuna/limete
4 žlice maslinovog ulja
1,5 ravna žličica kumina
sol,papar
1/2 žličice mente
1 mali češanj češnjaka
Priprema:
Spiralizatorom ili gulilicom za krumpire narežete tikvice u zdjelu.U zdjelici sa strane napravite preljev, protisnite češnjaka, zapamtite za salate preljev mora biti jako začinjen i slan jer to je uvijet da se aromatizira salata.Prelite cijelu količinu preljeva preko tikvica ostavite stajati deset minuta.Promiješate.
Dodati sve ostale sastojke, sir, avokado i rajčica narezanu na kockice.Sve dobro promiješate, isprobate slanost i začinjenost pa doradite po ukusu.Ostavite u frižideru do korištenja.
1 mala konzerva kukuruza/1 klip kuhanog/
100g smrvljene fete ili sira iz salamure po želji
1/2 crvenog luka/sad je mladi i najslađi/
Preljev:
3 žlice soka od limuna/limete4 žlice maslinovog ulja
1,5 ravna žličica kumina
sol,papar
1/2 žličice mente
1 mali češanj češnjaka
Priprema:
Spiralizatorom ili gulilicom za krumpire narežete tikvice u zdjelu.U zdjelici sa strane napravite preljev, protisnite češnjaka, zapamtite za salate preljev mora biti jako začinjen i slan jer to je uvijet da se aromatizira salata.Prelite cijelu količinu preljeva preko tikvica ostavite stajati deset minuta.Promiješate.
Dodati sve ostale sastojke, sir, avokado i rajčica narezanu na kockice.Sve dobro promiješate, isprobate slanost i začinjenost pa doradite po ukusu.Ostavite u frižideru do korištenja.
Nema komentara:
Objavi komentar