petak, 30. lipnja 2017.

Jednostavne pečene gljive iz tave

Kad je nešto tako jednostavno i fino treba se podijeliti, nije da svi ne znate za ovaj recept /barem neku varijaciju/ali dobiti fine , prepečene gljive sa otopljenim začinjenim sirom a sve gotovo u tren i to još u tavi jer prava stvar za ljeto.Servirati možete na prepečenom kruhu, uz dodatak nekakve fine salate ili kuhanog povrća i imate krasan vegetarijanski ručak u pola muke, naravno vi možete uz sve ovo dodate i jednu finu šniclu , kotlet, pileće krilce i sl.😌😊,Uživajte!!!

Sastojci:

500g šampinjona

150g ribanog sira po ukusu/topljivog

sol,papar

1žličica maslaca

1žlica maslinovog ulja

1/2žličice timijana

1/4 žličice ljute paprike


Priprema:

Pripremite gljive:očistite ih , operite pod tekućom vodom ili obrišite vlažnom krpom.Skinite klobuke od stapke.
Zagrijete maslac i ulje u tavi pa na vrh posložite gljive da udubljene na klobuku gleda put vani.Sir naribate .
Pustite gljive da se peku , tu i tamo maknete tekućinu koja se nakupila u klobuku samo je u tavu okrenite ,ona će za čas ishlapiti.Kad su gljive malo pečene posolite, poparite , prospite timijanom i ljutim paprikom.Dodate u udubljena na gljivama malo sira, kako se sir topi malo po malo nadopunite  dok cijeli klobuk ne bude prekriven otopljenim sirom.
Gotove gljive izvadite i servirate tople /finu su i hladne u sendviču ili na salatu, sir će se skrutiti u klobuku/Možete po vrhu posuti sa malo nasjeckanog peršina.



Servirati kao prilog ili glavno jelo uz salatu.

Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname