Conchiglioni je ustvari tjestenina u obliku školjki ,imate je u kupiti u svim većim dućanima i malo skuplja od ostale tjestenine .Ova tjestenina nadjeva sa raznim nadjevima i servira kao predjelo /računajte da po glavi ide oko 4 komada u ovisnosti o sljedećem slijedu/naravno vi možete servirati i kao cjeloviti ručak uz salatu .
Sastojci:
24 kom conchiglioni/ 2/3 od 500g
500ml umaka od rajčice/šalša
60g tanko narezane pancete/dimljeno meso po ukusu
500g svježeg sira
2žlice parmezana
1,5žlica nasjeckanog bosiljka
2 češanja češnjaka
sol,papar
100g naribane mozzaelle
2žlice maslinovog ulja
Priprema:
Stavite lonac vode da prokuha dodate sol,skuhate tjesteninu par minuta da omekša ali ne smije biti premekana.Izvadite i ocijedite tjesteninu pustite par minuta da se ohladi da je možete napuniti.
U zdjelici pomiješate sir ,naribani češnjak,bosiljak,parmezan ,malo maslinovog ulja /1žlicu/,posolite i popaprite po ukusu.Sa malom žličicom nadjenete tjesteninu .
Keramičku posudu nauljite ostatkom maslinovog ulja ,pa dodate umak od rajčice /svu količinu /na dno .
Nadjevenu tjesteninu omotate pancetom i stavite na umak .
Keramičku posudu nauljite ostatkom maslinovog ulja ,pa dodate umak od rajčice /svu količinu /na dno .
Nadjevenu tjesteninu omotate pancetom i stavite na umak .
Zagrijete pećnicu na 200C.Pokrijete posudu alu -folijom i pokrivene pečete 35 min .Nakon toga otvorite i maknete foliju pospete naribanom mozzarellom i nastavite peći još 10min.
Servirate uz finu miješanu salatu.
Nema komentara:
Objavi komentar