srijeda, 17. kolovoza 2016.

Hrskavi pileći prutići sa makom i začinima

Fine začinjene trakice piletine panirane u maku i pržene u pećnici uz domaću šalšu od poma/rajčice/čista milila .Ovo je jelo bilo grickalica za sportska događanja /koja su sad aktualna/servirana su hladna .Morate u ovom jelu sve dijelove lagano posoliti i popapriti ,ako vam se ipak dogodi da je jelo neslano/jer kao grickalica bi moralo biti malo slanije/posolite dok su prutići topli.


Sastojci:

400g piletine/puretine/fileta

sol,papar

1 žlica brašna

Panatura/smjesa za paniranje:

1 žličica slatke mljevene paprike

4žlice maka

120g krušnih mrvica

1žličica nasjeckanog ružmarina

prstohvat mljevene ljute paprike/opcionalno

1/2žličice nasjeckane kadulje

1žličica timijana/origano 

sol,papar

Ostalo:

2 jaja

2žlice mlijeka

sol,papar

Priprema:

Narežite piletinu na trakice ,posolite je i popaprite.Prospite trakice brašnom ,lagano prstima odvajate trakice piletine da vam je kasnije lakše panirati .U zdjeli pomiješate začinsko bilje ,mrvice i mak sve začinite .U drugoj zdjeli stavite jaja i mlijeko dobro ga izradite lagano posolite i popaprite .
Panirate klasično ,jaja pa mrvice .Na veliki lim za pečenje stavite papir premažete ga maslinovim uljem ,pa posložite panirane trakice.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C/30 min.
Nakon 15 minuta samo okrenete jednom trakice .Servirate uz domaću šalšu/kod mene je ima sada na svakom koraku/.Recept je uz male izmjene od Irma di Domenico.



Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname