Sastojci:
Tijesto:g brašna/glatko
400g glatkog brašna
1/2 žličice soli
100ml ulja
300ml vode
Nadjev:
2 patliđžana manja
2 jaja
1 žličica peršina
2 češanja češnjaka
1 žlica nasjeckanih oraha
malo ljute papričice
1/2 žličice kopra
100g sira na fete
2 rajčice
sol,papar
1 žlica maslaca /za premaz
Priprema:
U lončića vatru stavite ulje ,vodu i sol pustite da se zagrije do ključanja i da se sol rastopi.U drugu zdjelu stavite izvagano brašno .Prelite vrućom smjesom brašno,drvenom žlicom zamijesite tijesto u kuglu ,možete i rukom ali malo kasnije zato što je poprilično vruće.Odložite tijesto da se ohladi pokriveno krpom.
Za to vrijeme narežite patlidžane na duge fete .Posolite ih i ostavite stajati par minuta ,kuhinjskim papirom ih lagano pobrišite/odrežite koru da vam se nebi kasnije niti potezale iz rolica/to nije basš ugodno. .U zdjelu stavite jaja s malo soli i papra izradite ih metlicom.Zagrijete 1 žlicu ulja u tavu .Svaki patlidžan umočite u jaja a potom prepržite dok ne uhvati boju u tavi sa svake strane.Odložite na kuhinjski papir da se upije višak masnoće.
U zdjelici pomiješate začine/peršin i kopa,mladi luk/narezana na male krugove/ ,sitno nasjeckani češnjak,sol i papar.Narežete sir na duge trake.Svaki komad patliđžana nadjenete sa komadom sira ,pripremljenim začinima i na svaki stavite fetu rajčice negdje po sredini/ako ćete dodavati šunku ,papriku ili nešto po svome ukusu sad to možete napraviti/ .Sa jedne i druge strane preklopite rajčicu.
Nadjenete sve patlidžane ,odložite do korištenja.
Tijesto podijelite na onoliko dijelova koliko imate zamotuljak patliđžana/svaki komad trebao bi biti veličine mandarine.Raširite tanko tijesto u otprilike krug ,neće vam trebati brašno .Premažete otopljenim maslacem .Preklopite krajeve tijesta/da dobijete pravokutnik otprilike na veličinu zamotaljka.Stavite zamotuljke na tijesto tako da spoj bude na tijestu otkriveni dijelovi tamo gdje ćete preklopiti tijesto .Zamotate ,tako da spojite vrhove/neće vam to biti problem jer tijesto je podatno i elastično.
Okrenete zamotuljke da spoj bude put dolje .Stavite ih peći u zagrijanu pećnicu na200C/20 minMozete ih prije pečenja premazati žumanjkom i posuti sezamom,ja to inače radim kad radim razne verzije odnosno nadjeve ,premažemažem žumanjkom i onda označim sezamin crni i bijelim,kimom i sl.tako da znam koji je koji .
Odlicno...mislim da cu ubaciti kobasicu i neki sir...to mi je pri ruci...
OdgovoriIzbrišiOdlicno...mislim da cu ubaciti kobasicu i neki sir...to mi je pri ruci...
OdgovoriIzbrišiEj mila ja jos u izradi recepte ,drago mi je da ti se vidjelo ,pozz letiiii :-)))
OdgovoriIzbriši