4 osobe
Sastojci:
500g tijesta za pizzu
Brzi umak od rajčice:
2žlice maslinovog ulja
1 žličica meda
1/2 kesice praška za pecivo
400g sjeckane rajčice/konzerva
sol
1 češanj češnjaka
1 žličica meda
1/2 kesice praška za pecivo
400g sjeckane rajčice/konzerva
sol
1 češanj češnjaka
Ostalo:
1žlica maslinovog ulja
1 žličica majčine dušice ili origana
30 fetica suhe salame po izboru
300g sira/topljivog/cheddar/mozarella
4 žlice rinbanog parmezana
Razvaljate tijesto na pravokutnik neka bude tanko ,,narežite ga na kocke 5x5cm trebalo bi vam ispasti oko 30 kom.U sredinu svake kocke stavite komad salame ,malo sir ,pa pospete majčinom dušicom ili origanom.
Zamotate u lopticu ,odložite da se lagano diže dok ne napravite brzi umak od rajčice.
Neki od mojih prijatelja su ovu pizzu radili sa kečapom i bili su jako zadovoljni ja nekako preferiram sama napraviti ovaj brzi umak od rajčice jer vam doista treba pet minuta.Stavite u lončić maslinovo ulje pa dodate češnjak ,pustite da zamiriše pa dodate med ,rajčicu i pecivni prašak on služi da smanji kiselost rajčice/Pustite da sve krčka pet minuta maknete sa vatre,pa prelite u pripremljen protvan za pizzu
Protvan je veličine oko 25x30cm.Na umak stavite loptice pazite da se ne dodiruju .Svaku lopticu premažite sa malo umaka ,prospite ih ostatkom naribanog sira i parmezana .
Pecite na 220C na najdoljnoj vodilici pećnice nekih 40 min.dok ne dobije finu boju .
Gotovu pizzu izvadite ,pustite da se malo ohladi pa servirate.
Gotovu pizzu možete dodatno pokapati sa maslinovim uljem i posuti svježim listovima bosiljka.
Nema komentara:
Objavi komentar