nedjelja, 18. lipnja 2017.

Egzotični lungić



Vrlo jednostavno jela za prekrasan ručak, čak i ako vam treba nešto da bi zadivili goste.

Sastojci:/4 osobe

1 kg svinjskoga lungića

3 šnite ananasa

sol,papar

1/2žličice kumina

1/2žličice origana

1/2žličice mljevenog korijandora

4 žlice ribanog parmezana/paškog sira ili bilo kojeg jačeg sira

Priprema:

Nasjeckajte na sitno ananas, lagano ga posolite i poparite.Lungić očistite od žilica , narežite ga na četiri fina dijela od kojih će te dobiti 4 paketića.Zarežite ga na vrhu da dobijete džep-Premažete cijeli lungić maslinovim uljem, posolite i popariti, iznutra i izvan..Zamiješajte sve začine u jednoj zdjelici /osim soli i papra/pa dobro premažete lungić pazite da i džep bude premazan.Nadjenete nasjeckanim ananasom.
Zagrijete pećnicu na 180C.Pecite 20 min. lungić, izvadite vani pospite sirom  pa nastavite peći još 15 min.


Servirati sa kuhanim povrćem, krumpirom .Nemojte zaboraviti sve preliti finim sokom od pečenja.

1 komentar:

Comments system

Disqus Shortname