četvrtak, 24. kolovoza 2017.

Ljubičasti rimski njoki u umaku od gorgonzole

Za jednu finu večeru servirano kao predjelo Jednostavno jelo, vrlo efektno i ukusno.

Sastojci:/4-8osobe


750ml mlijeka 2,8%

150g griza

1 žlica maslaca

1 veća cikla

220g gorgonzole/picante

30g ribano parmezana

sol

Priprema:

Zagrijete 650ml mlijeka sa solju u velikom loncu.Ogulite kuhanu ciklu pa je ispasirate štapnim mikserom, stavite u mlijeko.Dodate cijelu količinu griza miješajući dok se sve ne ugusti i griz skuha.Prelite sve na lim na koji ste stavili papir za pečenje/ja sam to radila na velikom limu za pečenje iz pećnice/ zagladite pa stavite drugi papir za pečenje, zagladite do kraja.Ostavite da se ohladi pod papirom.
Kad se ohladilo , pripremite lim sa novim papirom,zagrijete pećnicu na 180C.
Okruglim kalupićem radite okrugle njoke/5 cm/ sa nešto manjim izvadite prste iz sredine.Slažite dva po dva tornjića u sredinu utisnete jedan mali krug.Ponavljajte postupak dok sve ne potrošite.U sredinu svakog kruga stavite malo gorgonzole, prospite parmezanom.Pecite u zagrijanoj pećnici 10min da se sve malo zapeče i sir otopi.
Za to vrijeme otopite žlicu maslaca dodate 1/2 žličice brašna, podliete mlijekom pa metlicom miješate da se sve spoji dodate ostatak gorgonzole i parmezana pa pustite da se sve zgusne i otopi.
Servirate kao predjelo tako da na tanjur stavite žlicu umaka na umak dva komada njoka.Kao glavno jelo servirate uz salatu ili prepečenu šniclu.

2 komentara:

Comments system

Disqus Shortname