ponedjeljak, 7. kolovoza 2017.

Tortilja korneti

Fini korneti od tortilja i sira nadjeveni mariniranom piletinom, prženom paprikom , umakom od sira, jogurta i svježeg povrća.Vrlo ukusno jelo za party, druženja , veselice, laganu večeru na terasi sa dobrim vinom, veselo društvo obavezno🙌🙌🙌🙌🙌!!Uživajte

Sastojci:/4 osobe

8 tortilja

300g fileta piletine

150g naribanog topljivog sira/cheddar/mozzarella

2 paprike

100g salata

2 rajčice

Marinada za piletinu:

1žlica jogurta

2 žlice maslinovog ulja

1/2 žličice kumina

1žličica koncentrata rajčice

1/4 žličice ljute mljevene paprike

1/2 žličice slatke paprike

3 češanja češnjaka

1/2 žličice soli/manje više po ukusu/

1žličica timijana /origana

Jogurt preljev:

200g jogurta

1/2žličice soka od limuna

sol,papar

1/2žličice mente

Priprema:

Narežite piletinu na trakice.U zdjeli pomiješate sve sastojke za marinadu pa dodate piletinu, promiješate dobro da se obavije cijela piletina.Stavite u frižider, prije toga zaštitite meso prozirnom folijom.
Pripremite tuljke:
Zagrijete tavu, naribate sir.Stavite tortilju na užarenu tavi sa jedne strane kratko da se zagrije, okrenete , ravnomjerno prospite ribanim sirom/ako koristite mozzarellu pazite da lagano posolite/poklopite, pustite da se sir otopi.Odklopite izvadite tortilju na radnu plohu ili dasku, dok je topla prepolovite je i zarolate u tuljak.Sir će se otopite i tuljak će ostati postojan , ponavljajte postupak dok sve ne potrošite.
Napravite nadjev;Prepržite meso na zagrijanom maslinovom ulju/žlica će biti dovoljna/.
Prepržite narezanu papriku na maslinovom ulju, dodate  češnjak , posolite i popaprite pusti, pustite da lagano smekšaju , pred kraj dodate nasjeckani peršin.

Operite i osušite salatu i narežite rajčicu.
Nadjenete tuljke povrćem i mesom.Zamiješate sve sastojke za preljev od jogurta.
Složite ih u krug u sredinu stavite zdjelicu sa  umakom od jogurta.

1 komentar:

Comments system

Disqus Shortname