petak, 8. prosinca 2017.

Pečena cvjetača sa grahom



Fini prilog od cvjetače i graha .Novi recept na blogu stari na coolinarici/Link/.


Sastojci 4 osobe

250g mini rajčica

1 srednja cvjetača

6 kom ljutike/1 veći crveni luk

1 češanj češnjaka

1/400g Bijelog graha  (400 g)

 Preljev:

3 lista lovora

 100ml vode

 50ml maslinovog ulja

 1žlica soka od limuna

 po 1/2žličice kumina i slatke paprike

1/2žlice kurkume

1žličica crnog sezama

 sol,papar svježi peršin

 Priprema :
 Očistite cvjetaču na cvjetiće, tvrde dijelove odstranite.
Operite rajčicu i podjelite ih na pola. Ocijedite limenku bijelog graha i lagano properite tekućom vodom. Narezite na krupnije komade luk .Nasjeckajte nas sitno češnjak.

2. U posudicu stavite vodu ,ulje ,sok od limuna i ostale začine ,sve izmjesate pjenjačom da se poveze. Prelite preko povrća ,dodate listove lovora.
Stavite peci 1h u zagrijanu pećnicu na 170C, ako želite hrskavu pečenu cvjetaču ostavite peci jos 15 min. duže. Nakon sto je pečeno prospite sa jos malo maslinovog ulja i svježim peršinom. Ako volite malo kompleksnije i neobične okuse dodate zlicu suhog grozda/suvica ili suhih višanja/brusnica.

1 komentar:

  1. E, ovo još nisma videla! Pravim prvom prilikom, baš mi se sviđa ideja!

    OdgovoriIzbriši

Comments system

Disqus Shortname